Societat

El govern portarà la llei Wert al Constitucional un cop quedi aprovada de forma definitiva

Rigau assegura que la LOMQE modifica continguts de l'Estatut i anuncia que el govern treballa en una normativa pròpia per evitar que els centres educatius hagin de fer insubmissió

La consellera afirma que la normativa neix amb data de caducitat perquè els partits de l'oposició ja han anunciat que la derogaran quan el PP perdi la majoria

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha confirmat aquest dijous que la Generalitat portarà la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE), més coneguda com a llei Wert, al Tribunal Constitucional tan bon punt s'aprovi de forma definitiva. Avui el Congrés dels Diputats donarà el vistiplau a la nova reforma educativa amb l'únic suport del PP. Després, la llei s'haurà de ratificar al Senat, on si es presenten noves esmenes, retornarà al Congrés, on se sotmetrà a la votació'aprovarà de forma definitiva.

Rigau ha confirmat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el govern anirà al Constitucional perquè la llei vulnera alguns continguts de l'Estatut. A més, ha recordat que la LOMQE “neix amb data de caducitat”, ja que un cop s'aprovi de forma definitiva “hi haurà nou grups signant que un cop el PP perdi la majoria absoluta, la derogaran”. A més ha vaticinat que els diferents territoris tindran respostes diferent a l'hora d'aplicar “amb celeritat” aquesta llei. Una LOMQE que la mateixa Rigau ja ha dit de forma reiterada no tenen pressa a aplicar.

A més, el govern prepara per aprovar una normativa que prevalgui a Catalunya i que eviti als centres educatius haver de fer cap tipus d'insubmissió a la LOMQE. Rigau ha afirmat que ha de ser la Generalitat qui s'ha de discutir políticament i anar als tribunals.

Per Rigau, la llei de Wert està pensada per exercir “el control des del ministeri”. També ha recordat que modifica competències i “dóna la primacia al castellà, “deixant el català com a matèria no troncal”. “És una llei pensada per fer impossible la immersió”, ha lamentat la consellera, tot remarcant que la Generalitat té una competència que “no hi ha cap sentència que negui” i que permet al govern seguir mantenint el model d'immersió a Catalunya.

A més, Rigau ha assegurat que la reforma educativa del PP no resol el fracàs escolar i que, de fet, l'actual llei educativa, la LOE, ha obtingut bons resultats en determinades autonomies. Així, l'índex de repetidors a Catalunya i també al País Basc és baixa. Per Rigau, aquest problema no es resol canviant la llei, sinó la metodologia i les mentalitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.