Societat

Demanen més voluntaris per al Gran Recapte d'aliments

El Banc dels Aliments de les comarques gironines n'ha reunit prop de 2.000, però en necessita un miler més per cobrir els punts de recollida, sobretot de Roses, Figueres, Palamós i Girona

El Banc dels Aliments de les comarques gironines ha fet una crida per aconseguir un miler més de voluntaris per assegurar la presència d'aquests en tots els establiments que participaran en la campanya del Gran Recapte, que es farà els dies 29 i 30 de novembre per ajudar les persones més necessitades. I és que, si bé ja s'ha aconseguit reunir prop de 2.000 voluntaris per cobrir els més de 300 punts de recollida de menjar que s'han sumat a la campanya d'aquest any, els organitzadors calculen que encara en falten cap a un miler més. Algunes de les poblacions on falten voluntaris són Roses, Figueres, Palamós i Girona.

La feina dels voluntaris durant la recollida consisteix a estar en un supermercat unes quantes hores el divendres 29 i el dissabte 30 per animar la gent a comprar els aliments bàsics que es demanen –com ara oli, llet, llegums secs i conserves de peix– i recollir-los a la sortida.

El Banc dels Aliments de les comarques gironines s'ha proposat com a objectiu superar la xifra de 350.000 quilos de menjar, que és la quantitat d'aliments que es va recollir l'any passat. Els organitzadors subratllen que es necessita recollir més aliments perquè la crisi ja ha triplicat les necessitats.

Les persones que vulguin participar en la campanya fent de voluntari s'hi poden inscriure a través del web www.granrecapte.com, on trobaran un formulari senzill que permet triar el punt de recollida i el torn més adient segons la disponibilitat de cadascú.

LA XIFRA

350.000
quilos
d'aliments es van recollir en la campanya de l'any passat. Es vol aconseguir superar aquesta xifra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.