Societat

La ‘guerra' de la moda arriba a la Rambla

Mango obrirà al centre de Barcelona una macrobotiga de cinc plantes

Els comerços multimarca perden pes

Mango obrirà a finals del 2014 una macrobotiga a la Rambla de Barcelona, en un edifici que fa cantonada amb el carrer Canuda. Als baixos d'aquest edifici hi ha hagut durant molts anys una botiga de la casa Felgar que, com moltes, ha hagut de tancar amb la crisi.

Aquesta botiga Mango serà la més gran de tot l'Estat i tindrà cinc plantes: en total, 3.600 m². El nou establiment tindrà un gran impacte en aquest punt central de Barcelona i l'establiment competirà directament amb altres grans botigues d'altres marques de moda internacionals que li fan la competència, com ara Zara –del grup Inditex–, H&M i, en menys mesura, Sfera, d'El Corte Inglés, i Desigual, una marca catalana que en els darrers anys s'està expandint per la ciutat com una taca d'oli i que justament a la Rambla hi té diverses botigues encadenades. La nova botiga de Mango tindrà les característiques d'una megastore, segons va comunicar ahir la firma catalana, i reunirà a les cinc plantes totes les línies de roba de la cadena. Segons l'empresa propietat d'Isak Andic, en la compra i la reforma del nou local es gastarà 25 milions d'euros. Quan s'obri, donarà feina a 60 persones. Una de les entrades de la botiga serà pel carrer Canuda, on està a punt de tancar (per culpa de la pròxima entrada en vigor de la nova llei d'arrendaments urbans) la històrica llibreria Canuda.

“El problema és que les grans marques, la majoria de les quals quasi no ajuden a generar riquesa al territori més enllà de la gent que tenen contractada, ja que produeixen i compren fora i, en gran mesura, també tributen fora, estan colonitzant en excés les zones comercials de les ciutats i fent fora les botigues multimarca històriques i pròpies del país”, va denunciar ahir Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC).

Davant la uniformització de l'oferta els petits comerciants se senten desprotegits i voldrien, com en altres ciutats europees, “cert proteccionisme” per part de l'administració. “No protegim la diversitat del comerç, les botigues especialitzades i al final tot això és negatiu per al consumidor”, manté Fraile.

La nova botiga de Mango a la Rambla serà la número 23 a Barcelona. Mango té 2.600 botigues a tot el món, i a Catalunya n'hi té 53.

LA XIFRA

3.600
tindrà la botiga de cinc plantes de Mango a la Rambla de Barcelona, a la cantonada amb el carrer Canuda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia