Societat

administracions

La policia de Tossa crea una unitat administrativa d'inspecció de comerços

Els agents vetllaran perquè els establiments compleixin les normatives i les llicències

La directriu és alertar perquè es regularitzin, no pas tancar locals

La policia local de Tossa de Mar crearà una unitat específica per a afers administratius que s'encarregarà, bàsicament, de vetllar perquè els establiments compleixen la llicència d'activitats i segueixin la normativa. L'Ajuntament, per tant, vol augmentar el nombre d'inspeccions perquè s'adaptin a la reglamentació i evitar la competència deslleial. “Vigilarem que tothom estigui legalitzat”, va explicar l'alcaldessa Gisela Saladich (TU). Es vol evitar, en paraules de l'alcaldessa, que els que “han fet l'esforç de tenir-ho tot bé, tinguin al costat algú que no ha fet l'esforç i a sobre els fa la competència”.

L'objectiu dels agents d'aquesta nova unitat serà revisar les llicències dels establiments i advertir-los de les possibles mancances: “No tancarem ningú, els advertirem”, va explicar l'alcaldessa. L'administració serà comprensiva amb l'actual context econòmic, que serà tingut en compte si cal fer inversions als establiments perquè s'adaptin a les normatives. “Si ha de fer una revisió de la instal·lació, no els direm que si no la fan els tanquem, anirem vigilant que les coses es vagin fent a poc a poc perquè ho puguin assumir, però que no ho deixin de fer”, va matisar Saladich. Ara bé, si no fan cas dels advertiments, se'ls acabarà sancionant. “La nostra pretensió és que la gent es posi les piles i adeqüi els locals”, va dir Saladich.

S'espera que la unitat administrativa de Tossa de Mar sigui efectiva al proper estiu. Ara n'estan formant els agents. No es contractarà ningú per fer aquesta tasca sinó que reestructuraran el cos. En principi, destinaran dos agents perquè facin aquestes funcions, que es complementaran amb el vigilant i l'enginyera municipal, que ja ha localitzats alguns establiments que no compleixen la normativa i seran els primers que visitaran.

Més agents de policia

La unitat administrativa no implicarà la contractació de més agents. Ara bé, el govern local sí que té intenció d'ampliar la plantilla de la policia. De cara a la temporada alta, amb el reforç policial d'estiu, es preveu fer l'ampliació amb l'objectiu de poder combatre les conducte incíviques. “Si tens més policia pots detectar i sancionar les conductes incíviques”, va explicar Saladich. El nombre exacte d'agents nous encara no està determinat i depèn del pressupost municipal, que s'està acabant de perfilar.

LA FRASE

No pot ser que els que han fet l'esforç de tenir-ho tot bé, tinguin al costat algú que no l'ha fet i que, a sobre, els fa competència
Gisela Saladich
Alcaldessa de Tossa de Mar

LA XIFRA

2
agents
són els que destinaran a la nova unitat administrativa, i es complementaran amb el vigilant i l'enginyera.

Unitat mòbil per atendre les denúncies dels turistes

A l'estiu entrarà en funcionament un servei nou de la policia local de Tossa de Mar: la unitat mòbil de denúncies. Fins ara quan un turista havia de denunciar un furt o un robatori, se'l citava a les dependències policials, que no podien oferir aquest servei en tot moment perquè podien haver d'atendre alguna urgència. Es trobaven amb casos en què el turista havia de tornar-se'n al seu país sense poder posar la denúncia o havent de desplaçar-se a un altre municipi. Per això, les víctimes estrangeres que es trobin en aquesta situació rebran, al seu hotel, agents de la policia local que els permetran formalitzar la denúncia amb la unitat mòbil. “Volem millorar el servei a les persones que han patit un robatori”, va explicar l'alcaldessa, Gisela Saladich.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia