Societat

Wert cedeix a la pressió i accepta retardar els canvis curriculars de la LOMQE a l'ESO i el Batxillerat

Rigau assegura que durant la reunió de la sectorial d'educació “s'ha confirmat la precipitació i la improvisació” que havien denunciat les cinc comunitats no governades pel PP

El ministre assumeix una nova modificació del calendari d'implantació i només s'aprova el currículum per a Primària, tal com reivindicava la Generalitat

La consellera d'Educació, Irene Rigau, ha sortit moderadament satisfeta de la reunió de la sectorial d'Educació, assegurant que “s'ha confirmat la precipitació i improvisació” de la LOMQE que s'havia denunciat des de Catalunya i les altres quatre comunitats autònomes on no governa el PP. El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha acceptat una nova modificació en el calendari d'implantació de la nova llei d'Educació. Així, aquest dimecres només s'ha aprovat el currículum de Primària, mentre que s'ha decidit ajornar l'aprovació del de Secundària i Batxillerat. De fet, aquesta reivindicació ha rebut al suport d'altres comunitats governades pel PP, com la Comunitat den Madrid, que abans d'entrar a la reunió ja ha expressat la seva voluntat de demanar a Wert “més temps” per aprovar els plans d'estudis d'ESO i Batxillerat, ja que la nova llei d'Educació no s'ha d'aplicar el curs que ve.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Rigau ha explicat que Wert manté l'objectiu de canviar les matèries de Geografia i, “sobretot història”, i ha assegurat que li ha traslladat la voluntat de la Generalitat de “mantenir la nostra posició d'explicar la història de Catalunya i la història global”, com s'ha fet fins ara.

La consellera també ha explicat que pel que fa a la FP bàsica, els consellers de les diferents comunitats han posat objeccions pel que fa al finançament, que segons ha explicat, “quedava poc concret”. Així, aquesta qüestió s'haurà de tractar en la pròxima reunió de la sectorial, d'aquí a uns mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia