Societat

La Generalitat accepta que una escola imparteixi en castellà el 50% de les classes

La decisió és fruit de la batalla legal que van iniciar els pares de l'alumna, que llavors cursava preescolar

La classe de quart de primària B de l'escola Sagrat Cor imparteix 9,5 hores de classe setmanals en castellà i 9,5 més en català

La Generalitat ha acceptat que un col·legi de Barcelona imparteixi en castellà la meitat de les classes, i l'altra meitat en català, després que així ho sol·licités davant els tribunals els pares d'una alumna de quart de primària.  En una resolució amb data 14 de març de 2014, la consellera d'Educació, Irene Rigau, ordena donar compliment a les sentències que van reconèixer el dret de l'alumna a ser escolaritzada en castellà i accepta un repartiment del 50% en les hores de classe impartides en cadascuna de les dues llengües oficials. 

En la seva resolució, la Generalitat dóna per bo el projecte lingüístic del col·legi, que actualment ja imparteix el mateix nombre d'hores de català i de castellà en la classe de quart a què assisteix la nena, per entendre que “dóna estricte compliment” a allò establert per la llei.  Concretament, la resolució inclou un informe de la Inspecció d'Educació que especifica que a la classe de quart de primària B de l'escola Sagrat Cor s'imparteixen 9,5 hores de classe setmanals en castellà i 9,5 més en català, a més de quatre més en anglès. 

La decisió és fruit de la batalla legal que van iniciar els pares de l'alumna, que llavors cursava preescolar, i en la qual van aconseguir que els tribunals reconeguessin el dret de la menor a rebre les classes en castellà i català, com a llengües vehiculars en idèntic percentatge. 

Per contra, la Generalitat es nega a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que recentment va obligar cinc escoles catalanes a impartir un 25% de les seves matèries en castellà. 

El portaveu del PP al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha reclamat avui a la Generalitat que el model d'educació bilingüe acceptat per al citat col·legi barceloní “es faci extensiu en un futur a totes les escoles catalanes”.  Per a Millo, aquesta resolució “és positiva perquè implica un precedent molt important, ja que és fonamental entendre el dret que té els pares a sol·licitar que els seus fills siguin educats en català i en castellà”. 

De la seva banda, el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha defensat avui “normalitzar a les aules i a les institucions el que és normal al carrer”, per la qual cosa ha proclamat que “es va acabar el projecte identitari d'una sola llengua en una Catalunya bilingüe”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia