Societat

El centre d'interpretació de Can Caciques, a Llagostera, obre aquest mes

L'edifici i el contingut del museu pretenen explicar la història econòmica, patrimonial i cultural del municipi

L'entrada al museu serà gratuïta

El centre d'interpretació de Can Caciques, a Llagostera, obrirà les portes al públic aquest mateix mes. L'Ajuntament de Llagostera dóna per acabades les obres de construcció del nou equipament i, en espera d'enllestir petits detalls de la museïtzació (com per exemple alguns rètols), ha previst fer-ne la inauguració el dissabte 31 de maig, d'aquí a deu dies, a les sis de la tarda. Segons explica el regidor de Cultura, Josep Aliu, al centre d'interpretació s'hi explicarà la història del municipi, tant pel que fa al vessant econòmic com al patrimonial i el cultural. El mateix edifici és ja, de fet, un monument, ja que conté espais d'interès històric com ara l'única torre de planta quadrada del poble (anomenada Gemma) o una part del fossar de l'antiga muralla. L'equipament ha suposat la creació d'una nova plaça al carrer Processó i la construcció d'un nou accés a Can Caciques des del carrer Olivareta a través d'un edifici nou, en el qual hi ha un espai per a exposicions temporals i les oficines de l'àrea de Cultura. Per dotar l'equipament de contingut s'han recuperat eines del camp, de la indústria surera i d'altres activitats econòmiques amb presència històrica al municipi. El nombre d'eines restaurades permetrà anar renovant el contingut expositiu. Se n'han recollit més de tres-centes. Es preveu que el centre d'interpretació obri de dilluns a divendres tot l'any, i també els caps de setmana els mesos d'estiu. L'entrada al museu serà gratuïta.

Revulsiu econòmic

L'Ajuntament de Llagostera emmarca el nou equipament a cavall de les polítiques culturals i les de promoció de l'economia local. L'alcalde, Fermí Santamaria, expressava ahir la seva satisfacció pel fet de poder disposar ja de l'equipament: “Servirà per valorar el patrimoni històric de Llagostera i apropar-lo a la gent.” Santamaria espera que es converteixi en un argument turístic més per atreure visitants i ajudar així a augmentar l'activitat econòmica local. Aquest ha estat un dels propòsits manifestos de l'equip de govern en els darrers mandats, durant els quals s'ha actuat per millorar l'estat de conservació del barri antic, tant dels edificis i espais municipals com de les façanes dels particulars; tant a partir d'inversió del mateix consistori com d'ajudes d'organismes supramunicipals.

LA DATA

31.5.2014
S'inaugurarà
oficialment el centre d'interpretació de Can Caciques. De seguida s'obrirà al públic.

LA XIFRA

34
mesos
ha tardat a construir-se el nou equipament des del moment en què es va adjudicar l'obra, el març del 2011.

LA FRASE

El centre servirà per valorar el patrimoni històric de Llagostera i apropar-lo a la gent
Fermí Santamaria
alcalde de llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia