Societat

Internament de dos mesos per a l'agressor del metro

El jutjat de menors dicta aquesta mesura cautelar després que el noi es va negar a declarar

La fiscalia havia valorat també demanar llibertat vigilada

El jutjat de menors va dictar ahir una ordre d'internament tancat de dos mesos com a mesura cautelar per al menor que els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat acusat de l'agressió racista al metro de Barcelona de dissabte passat. El jove, d'origen rus, es va negar a declarar davant de la fiscalia de menors, i ara haurà d'estar en un centre d'internament de justícia juvenil almenys fins al setembre, segons van confirmar ahir fonts judicials. La fiscalia de menors i la fiscalia especialitzada en delictes d'odi i discriminació havien valorat la possibilitat de demanar llibertat vigilada o internament, i finalment aquesta va ser l'opció de la jutgessa.

Els fets van passar dissabte a la nit, quan el detingut va agredir un jove d'origen mongol a la línia 1 del metro. Mentre l'agressor li donava cops de puny, dos companys seus filmaven l'agressió amb el mòbil i la penjaven a internet. Aquests dos joves, un altre menor i un major d'edat, també han estat identificats pels Mossos, que els atribueixen delictes contra la integritat moral i les lesions com a coautors.

El jove agredit va haver de ser atès pel Servei d'Emergències Mèdiques a Santa Coloma de Gramenet, on resideix, i va presentar denúncia diumenge a la nit. El fet que els agressors pengessin el vídeo a Youtube va fer que els mateixos internautes ajudessin a difondre els fets i a identificar els presumptes autors. La policia està verificant tot el que s'ha penjat a la xarxa.

LA DATA

28 de juny
L'agressió
es va produir dissabte. L'agredit va presentar denúncia diumenge i l'agressor va ser detingut dilluns.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia