Societat

Quim Bustos, germà de l'ex-alcalde de Sabadell, imputat per col·laboració amb banda criminal

Les investigacions indiquen que hauria passat informació necessària per als robatoris

El van detenir el passat dilluns i va ser posat en llibertat el mateix dia

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns a Joaquim Bustos, caporal de la Policia Local de Rubí, per presumpta col·laboració amb grup criminal que es dedica al robatori d'empreses del Vallés pel mètode de 'butron'.

El policia Bustos, que també és germà de l'ex-alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha estat detingut des d'aquest dilluns per pertinença a grup criminal, revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents. El caporal ha quedat en llibertat el mateix dia, després d'haver rebut en comissaria una citació per comparèixer davant un jutge com a imputat.

Segons informacions difoses per RAC1, la investigació apunta que Bustos passava informació privilegiada a un grup criminal els membres dels quals els Mossos els van detenir al gener . Aquesta banda va cometre, presumptament, 22 furts mitjançant la força en empreses del Baix Llobregat i de les comarques del Vallès. El grup es destacava per l'alt grau d'especialització, segons els Mossos, tant per la manera d'actuar, que es podia apreciar en les imatges de seguretat a les quals havien tingut accés els investigadors, com per l'ús de destrals per a forçar caixes fortes, fet inusual en aquesta mena de delictes.

Es tracten de tres homes, amb edats compreses entre els 33 i 42 anys, i actualment es troben ingressats a la presó. Als empresonats se'ls imputen delictes d'organització criminal, robatori amb força, furt de vehicles i falsificació documental. Els membres del grup són veïns de Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallés i Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia