Societat

L'AN investiga si Foment ha enganyat Montcada

La sala contenciosa administrativa de l'Audiencia Nacional (AN) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat per l'Ajuntament de Montcada contra el Ministeri de Foment per l'incompliment dels acords signats l'any 2007 en relació amb el cobriment de la línia de Portbou a l'altura del municipi vallesà. En concret, el document signat el 19 de novembre entre el Ministeri de Foment, l'Adif, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Montcada i Reixac deixava clar, segons afirma el consistori en un comunicat, que les obres s'havien d'executar de manera coordinada amb les de construcció de la línia d'alta velocitat.

El febrer passat, l'Ajuntament va fer un requeriment previ al ministeri que no va obtenir cap resposta. L'alcaldessa, Mari Carmen Porro, explica en aquest sentit que “després d'haver esgotat totes les vies de negociació amb l'Estat, el consistori ha decidit iniciar accions jurídiques per exigir al Ministeri de Foment que es compleixin els acords i els compromisos existents”.

El cobriment de les vies del tren és una de les principals reivindicacions del municipi des de fa anys. S'ha articulat a través de la plataforma Tracte Just-Soterrament Ara i ha obtingut el suport ciutadà en diverses protestes i del consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia