Punt divers

L'Ajuntament de Tarragona demana als propietaris que tinguin cura dels edificis per evitar ensorraments

CAMP DE TARRAGONA

La regidora responsable de la Part Alta, Rosa Rossell, ha fet una crida aquest dimarts a tots els propietaris de la ciutat perquè alertin a l'Ajuntament del mal estat dels edifici i així evitar ensorraments com el que es va produir aquest dilluns a l'edifici número 17 del carrer Civaderia de la Part Alta. Rossell ha explicat que els tres inquilins de la casa esfondrada, que no van patir lesions greus, es troben actualment allotjats en un hotel de la ciutat. Els tècnics dels Bombers de la Generalitat i els serveis tècnics municipals estan treballat per elaborar l'informe que aclarirà les causes de l'ensorrament de l'edifici.

En aquests moments, els operaris estan treballant en la demolició de la façana de l'edifici que va sobreviure a l'ensorrament per evitar qualsevol perill que pugui perjudicar als veïns del carrer Civadera. L'Ajuntament, però, ha d'esperar a que s'elabori l'informe tècnic que, a banda de determinar les casulles de l'ensorrament, explicarà les tasques que s'han de dur a terme a partir d'ara per adequar la zona afectada. De moment, tot apunta que l'ensorrament no ha estat causa de les obres que s'estan realitzant a la casa del costat.Davant les queixes dels veïns de la Part Alta sobre l'estat de degradació que presenten molts edificis de la zona, l'Ajuntament ha explicat que la propietat d'aquestes cases no és municipal i que, per tant, són els propietaris privats els que han de presentar un expedient de ruïna perquè el consistori pugui actuar. 'Si els propietaris no presenten aquest expedient, a l'Ajuntament l'hi és molt difícil actuar a no ser que sigui un cas molt extrem', ha explicat la regidora responsable de la Part Alta, Rosa Rossell, que ha reconegut que hi ha diversos edificis de la ciutat que es troben en mal estat.Rossell ha explicat que ja fa anys que l'Ajuntament està demanant als veïns de la ciutat que revisin i tinguin cura dels dels seus habitatges per evitar ensorraments com el que va tenir lloc aquest dilluns a la Part Alta. 'Si els veïns no fan aquesta feina l'Ajuntament ho té molt complicat per actuar', ha manifestat la regidora, que ha recordat que existeixen subvencions per rehabilitar els edificis, com ara les incloses en el Pla Integral de la Part Alta. L'edifici que es va ensorrar aquest dilluns estava força deteriorat però no presentava risc d'esfondrament. En el moment de l'ensorrament en l'edifici, de tres plantes, es trobaven tres inquilins que no van resultar ferits ja que, afortunadament, estaven a la part posterior de la casa que no va quedar afectada. Els inquilins, una anciana de 95 anys, el seu nét de 32 anys i un home de 53 anys, estan allotjats en un hotel de la ciutat a l'espera que es resolgui la situació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.