Successos

successos

Els caçadors demanen a les persones que vagin pel bosc que portin roba vistosa

La Federació de Caça de Girona està millorant la seguretat i té previst que els membres de les colles duguin un GPS per saber on són i cap a on avancen

La mort d'Abderahim Chtioui, el jove de Figueres de 24 anys que diumenge va rebre un tret d'un caçador que el va confondre amb un porc senglar a Maià de Montcal, ha estat un succés “desgraciat” i “inusual”, segons paraules del president de la Federació de Caça de Girona, Carles Dilmé, que va recordar ahir que “feia molts anys que, afortunadament, no es produïa cap accident amb persones alienes a les batudes”. Segons va subratllar, l'associació està treballant amb la millora de la seguretat “des de fa quinze anys” si bé, alhora, va demanar la complicitat de tots els que vagin pels boscos per tal que vesteixin amb roba d'alta visibilitat i que respectin la senyalització. Entre les iniciatives, preveuen que els membres de les colles duguin un transceptor que tingui incorporat un GPS, i a la pantalla veuran quina és la posició de cadascú i la direcció en què avancen. D'aquesta manera, tot i que no es garanteix el risc zero, s'extremarà la seguretat dins del mateix col·lectiu –a Maià de Montcal, precisament, un caçador de 41 anys, Jaume Canadell Reixach, veí de Porqueres, va morir el 2002 de resultes d'un tret accidental disparat per un company.

Els caçadors gironins atribueixen sobretot la tragèdia de diumenge al fet que la víctima no pertanyia al grup, de tal manera que la seva presència al lloc “era molt difícil de controlar”. Segons Dilmé, es van seguir els controls de seguretat establerts, ja que l'indret es va delimitar amb les corresponents plaques per advertir del perill. Chtioui i els dos amics que l'acompanyaven, però, van arribar a la zona abans que els caçadors i, per tant, no eren conscients que se n'havien d'allunyar. Tot i això, reconeix que es podria tractar d'un “error humà”, en el sentit que el caçador de Besalú Joan Bosch hauria disparat sense veure amb claredat què hi havia darrere dels matolls.

Quan va rebre el tret, el jove estava recollint llentiscle. Bosch va veure moviment en unes bardisses i va disparar, pensant-se que es tractava d'un animal. Malauradament, el tret va impactar contra el noi, que va morir a l'acte. El caçador, de 61 anys, va ser detingut per un homicidi imprudent i, després de declarar davant dels Mossos, va quedar en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

24
anys
tenia la víctima, Abderahim Chtioui. El jove, d'origen marroquí, vivia a Catalunya des del 2007.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.