Successos

judicial

El monitor de Lloret sospitós d'abusos ja té sis denúncies

Tots els denunciants són pares de nens, no hi ha cap nena, que tenen menys de deu anys

L'any passat ja li havien obert diligències arran d'una denúncia d'un pare, però el jutjat havia arxivat la causa

El van acomiadar del col·legi de les monges per algun problema que no van explicar

Ja són sis les denúncies presentades contra el monitor de Lloret de Mar Josep Castiella Escribano, a qui tothom anomena Pepe, sospitós d'abusos sexuals a nens petits. Castiella, de 29 anys, un gran activista en el món del lleure infantil a Lloret, toca molts camps: és entrenador d'un equip aleví d'hoquei, organitza els casals de Nadal i d'estiu per compte de l'Ajuntament, fa classes de rem, classes particulars de guitarra... i, a més, a l'estiu acull nens sahrauís. I les denúncies sobre suposats tocaments a mainada que s'han presentat corresponen a escenaris diferents.

La denúncia que va motivar la seva detenció la van presentar el 3 de març davant dels Mossos els pares d'un nen de sis anys. La parella va explicar que ara el nen els havia dit que un dels dies que va participar al casal de Nadal, que es va fer al CEIP Àngels Alemany, el monitor Pepe l'havia agafat de banda, se l'havia endut a una habitació a part i allà li havia abaixat els pantalons i els calçotets i li havia tocat els genitals mentre li deia a ell que s'aguantés la samarreta amb les mans. L'equip de psicòlegs judicials va fer una exploració (interrogatori) al menor, que els va relatar exactament el que havia denunciat la mare i van deduir que s'explicava molt bé i que tot el que deia era creïble.

El dia 6 de març, la mare d'un altre nen de sis anys de la població va denunciar possibles abusos al seu fill durant el casal d'estiu del 2010 a l'escola Àngels Alemany. Segons la mare, el seu fill va començar a negar-se a anar al casal perquè deia que “en Pepe l'havia mossegat al culet.” Va dir que va treure el nen del casal perquè quan veia el monitor s'espantava molt, fins al punt que un dia va sortir corrent i es va anar a amagar dins del cotxe. La mare va parlar amb una professora que li va dir que exposaria el cas a Ensenyament o a l'Ajuntament, però diu que al final van treure importància a l'afer. Aquesta denunciant va explicar als Mossos que parlant amb altres mares sobre el cas es va assabentar que el monitor havia treballat al col·legi de les monges i que allà va tenir algun problema amb un alumne que va fer que se l'acomiadés.

Denúncia prèvia

Quan el jutjat número 2 de Blanes va incoar les diligències per aquesta denúncia es va descobrir que el sospitós, Josep Castiella, era el mateix home que ja havien imputat arran de la denúncia d'un pare també de Lloret que va exposar que Castiella havia comès abusos al seu fill durant el casal de final de curs de l'any 2011 a l'escola bressol Fenals. Concretament, segons va denunciar, li havia abaixat els pantalons i li havia anat picant el cul mentre li deia: “Quin culet que tens!” Aquestes diligencies, però, van quedar arxivades a l'octubre ja que no va ser possible una exploració del nen, que és molt petit, i es mostrava inhibit i introvertit.

I després de la detenció i posada en llibertat de Castiella, tres mares més han acudit als Mossos per denunciar abusos als seus fills. El dia 9 de març, va denunciar una mare que a l'agost del 2011 deixava el seu fill de set anys de bon matí a casa de Castiella perquè li fes de cangur. En aquest temps a la casa també hi havia un nen sahrauí. La mare va relatar que el seu fill li havia explicar que “En Pepe li havia tocat el pito.”

L'altra mare que va presentar denúncia el mateix 9 de març va relatar que els abusos al seu fill de tres anys s'haurien produït durant les hores d'activitats extraescolars els divendres i que el nen aquest dia no volia quedar-se de cap manera a l'escola.

Classes de guitarra

I el dia 13 de març una altra mare va presentar una denúncia per suposats abusos al seu fill de 9 anys que s'haurien produït durant les classes de guitarra que aquest curs feia Castiella al col·legi Àngels Alemany de Lloret de Mar. El nen, va explicar la mare, es va arribar a inventar que es trobava molt malament per tal d'estalviar-se haver de tornar a classe de guitarra.

De moment una de les famílies denunciants ha comparegut a la causa, a través del lletrat, Joan Comas, per fer l'acusació.

Les claus

Imputat per haver trencat l'ordre d'allunyament

tura soler

Josep Castiella encara va acumular dijous una nova imputació. Aquest cop per trencament de condemna ja que els responsables del centre escolar on estudia un dels menors de qui tenia ordre d'allunyament des de la setmana passada van denunciar que s'havia acostat al nen. El dia 7, quan el va deixar en llibertat, la jutgessa li va posar la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de dos de les suposades víctimes, les que l'havien denunciat en aquell moment.

El jutjat número 2 de Blanes investiga Josep Castiella com a sospitós d'un delicte d'abusos sexuals però també d'un altre de pornografia infantil i per això va ordenar realitzar un escorcoll a casa del monitor. Van comissar-li diversos ordinadors, que ara s'han enviat als laboratoris d'informàtica forense dels Mossos perquè busquin si hi ha imatges enregistrades o esborrades de menors que poguessin ser constitutives de delicte. També li van comissar molts CD i memòries USB i moltes fotografies que estan essent analitzats per la policia científica. Entre els objectes comissats a casa seva també hi havia un xumet. També van escorcollar el seu cotxe, on van trobar com a objecte que es va suposar d'interès per a la investigació uns pantalons de nen, de talla molt petita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.