Successos

Setena unitat d'antiavalots de Mossos per a la cimera

El conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar dies després dels aldarulls del 29-M que s'havia pres la determinació de reforçar la brigada mòbil amb agents provinents de les ARRO (àrea regional de recursos operatius). La decisió haurà cristal·litzat abans de la cimera del Banc Central Europeu a Barcelona (el 2, 3 i 4 de maig). Una seixantena de policies d'aquestes àrees entrenen a l'abril per rebre la formació especial del cos d'elit d'antidisturbis. Això inclou habilitar-los per disparar pilotes de goma o gasos lacrimògens si la situació ho requereix. Cada dimecres entrenen amb la Brimo i cada dijous fan pràctiques de tir. Serà la setena unitat d'antiavalots.

Les autoritats temen que aquest maig pugui ser especialment complicat pel que fa als casos de vandalisme. L'1 de maig es el Dia del Treballador, el 2, 3 i 4 Barcelona acollirà la cimera del Banc Central Europeu i el 15 és complirà el primer aniversari del naixement del moviment 15-M. A més de comptar amb el reforç dels dos milers d'agents de la policia estatal i de la Guàrdia Civil que vindran a la capital catalana, Interior, que destinarà 4.500 mossos per a cadascun dels tres dies de duració de la reunió del BCE, ha decidit reforçar específicament la Brimo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.