Successos

trànsit

Una altra víctima mortal a l'N-II en un xoc a Maçanet

El vehicle de l'accidentat va envair el carril contrari per causes que es desconeixen i va impactar frontalment contra un camió

En el sinistre també hi va haver set persones més ferides lleus

L'N-II torna a demostrar que és la carretera de la mort. El govern espanyol no hi posa remei i ahir un altre conductor hi va tornar a perdre la vida. I ja són 13 les víctimes mortals en 9 accidents de trànsit a l'N-II aquest any. Els serveis d'emergència, pels volts de dos quarts de dotze del migdia, van rebre l'avís que s'havia produït un accident de trànsit al punt quilomètric 689, a l'altura de Maçanet de la Selva. Per causes que es desconeixen, el vehicle de la víctima mortal va envair el carril contrari i va col·lidir frontalment amb un camió. El xoc va provocar que dos cotxes més es veiessin implicats en el sinistre. Com a conseqüència de la topada va morir el conductor d'uns dels cotxes, veí de Palafolls, de 37 anys. Per la seva banda, en l'accident també hi va haver tres persones més ferides lleus, que van ser traslladades a l'hospital de Blanes. En el lloc de la incidència, els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques van atendre quatre afectats més, que no van requerir hospitalització. El sinistre va provocar retencions a l'N-II durant una hora i mitja, i això va provocar tres quilòmetres i mig de cues en sentit sud. Cap a la una del migdia es va reobrir la via al trànsit i la situació es va normalitzar poca estona més tard.

Accident d'un motorista

Nou quilòmetres més enllà de l'accident d'ahir, el mes de juny, el conductor d'una motocicleta també va morir en ser envestit de manera accidental per un vehicle en un tram en obres, a l'altura de l'hostal Rolls de Sils. A la Selva hi ha dos trams de l'N-II a mig fer: Sils-Maçanet i Caldes-Sils. Les obres del primer es van parar el 2008 i les del segon, el 2009.

Aquest any s'evidencia també la perillositat del cinturó de ronda de l'N-II de Figueres. Catorze persones van resultar ferides l'1 de juliol en dos accidents que es van registrar al quilòmetre 753 i al 755, és a dir, un quilòmetre abans i un després del fatídic 754, on una setmana abans, el 18 de juny, va morir el conductor d'un tot terreny després de xocar amb un camió i on al febrer van morir 5 ocupants d'un furgoneta de matrícula romanesa que va anar a parar sota un camió.

Sobre l'accident que es va produir ahir a Maçanet de la Selva, l'alcalde, Antoni Guinó, es va preguntar “quants morts hi ha d'haver en aquesta carretera perquè comencin les obres?”. “És de jutjat de guàrdia, i és un drama”, continua l'alcalde, que es lamenta que aquesta situació demostra la “gran estima que té l'Estat espanyol” envers Catalunya i les comarques gironines. “Hi ha obres que no són urgents, però aquesta clama al cel, perquè és una carretera sobredimensionada i molt perillosa”, diu Guinó. L'alcalde Guinó sol·licita que algun representant del govern estatal hi vagi a fer una visita, però, segons comenta, “si els parles de Girona és com si els parlessis d'un lloc extraterrestre”.

Sense notícies de Madrid

D'altra banda, la diputada del Partit Popular al Congrés, Concepció Veray, va reiterar ahir el compromís que aquest any es reprenguin els treballs per al desdoblament de la carretera entre Sils i Caldes. Un cop aprovats els pressupostos de l'Estat, el Ministeri de Foment ja podria adjudicar els treballs. En tot cas, Veray va afirmar que per ara no hi ha novetats, i que les obres tornaran a començar abans no acabi aquest any.

LA FRASE

Estem abandonats. Al govern espanyol si els parles de Girona és com si els parlessis d'un lloc extraterrestre
Josep Guinó
alcalde de maçanet de la selva

LA XIFRA

13
persones
han mort víctimes d'algun accident a la carretera N-II al seu pas per les comarques gironines.

Cinc minuts de silenci a l'Alt Empordà

La majoria de grups polítics del Consell Comarcal de l'Alt Empordà han acordat fer una acció de protesta per denunciar l'estat del cinturó de ronda de Figueres i, en general, del pas de l'N-II per la comarca. En concret, aprofitant que el dimarts dia 24 hi ha ple ordinari, s'ha convocat una concentració abans de la sessió davant de l'edifici del Consell, al carrer Nou de Figueres, i fer cinc minuts de silenci per recordar les víctimes mortals de la carretera. Segons va explicar ahir el president del consell, Xavi Sanllehí, de moment s'hi han adherit CiU, el PSC i ERC, mentre que el PP i ICV no han dit res encara. El president va explicar que s'ha decidit penjar de manera indefinida al balcó principal de l'edifici del Consell una pancarta que dirà: “Quants morts més cal que hi hagi per fer el desdoblament de l'N-II?”.

m.v.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.