Successos

barcelonès

Un estudi situa Badalona com la ciutat on els veïns se senten més insegurs

L'enquesta de l'OCU s'ha realitzat a 30 ciutats de l'Estat Espanyol

El govern de Badalona del PP no se'n refia i en demanarà la fitxa tècnica

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat una enquesta a 5.416 ciutadans de 30 ciutats de l'Estat Espanyol amb la qual ha arribat a la conclusió que Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona són les ciutats on els seus habitants se senten més insegurs. Dels resultats destaca que gairebé un de cada quatre veïns de Badalona (24%) ha afirmat sentir-se insegur a casa seva durant la nit. A l'Hospitalet, el percentatge també és bastant elevat, d'un 22%.

L'enquesta de l'OCU, realitzada entre els mesos d'octubre i desembre del 2011, ha demanat als ciutadans que valorin les seves ciutats d'una escala del 0 al 100. Les deu ciutats amb menys puntuació són Badalona (47), l'Hospitalet (48), Barcelona (52), Cartagena (53), Sevilla (54), Màlaga (54), Madrid (54), Palma de Mallorca (55), las Palmas de Gran Canaria (56) i Alacant (56).

Si ens centrem en les dades de Badalona, el 8% dels enquestats diu que se sent insegur a casa seva quan és de dia, mentre que el 24% afirma sentir-se insegur durant la nit. Al seu barri, un 27% s'hi senten insegurs de dia, mentre que un 60% té por a la nit. A Barcelona les xifres no són tan elevades. El 16% dels enquestats afirma sentir-se insegur a casa seva durant la nit mentre que un 61% diu tenir por al centre de la ciutat durant les hores nocturnes. A l'Hospitalet, un 22% dels enquestats se sent insegur a casa seva durant la nit i un 59% té por al seu barri durant la nit. Fora del seu barri, destaca que el 80% tenen por durant les hores nocturnes. A l'altre extrem dels resultats de l'enquesta apareixen les deu ciutats considerades com a més segures: Pamplona (70), Oviedo (68), Santander (67), Gijón (66), Logroño (66), Vitoria (65), Albacete (65), Valladolid (65), la Coruña (65) i Bilbao (63).

El govern municipal del PP a Badalona va reaccionar ahir davant els resultats de l'enquesta de l'OCU. Segons l'alcaldessa accidental, Maritxu Hervàs, "la seguretat ha estat una prioritat del govern municipal" i recorda que en el seu primer any de mandat el PP "ha duplicat el nombre d'agents de la Guàrdia Urbana que patrullen al carrer, entre d'altres mesures". L'edil es mostra convençuda que la ciutat “és més segura que fa un any”. És per això que desconfia dels resultats de l'enquesta i reclama a l'OCU la fitxa tècnica d'aquest treball de camp: “Volem saber si s'ha fet a tots els barris, si s'ha preguntat a veïns o a turistes que passaven pel carrer o si gent d'altres ciutats ha opinat sobre Badalona i el mostreig de l'enquesta”, ha dit l'alcaldessa accidental.

I és que des del govern municipal l'opinió sobre l'evolució de la seguretat a Badalona és ben diferent al que reflexa l'enquesta. Hervàs recorda que la seguretat és una de les prioritats de l'executiu i que durant el primer any de mandat s'ha doblat el nombre d'agents al carrer, s'han incrementat les unitats de motoristes i ciclistes o s'ha treballat perquè al setembre es pugui inaugurar una nova comissaria al barri de Sant Roc.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), va apuntar ahir al seu twitter que l'estudi no fa més que reproduir la situació d'inseguretat que el PP "ja advertia" quan estava a l'oposició. "L'enquesta confirma la situació. Avui prenem mesures".

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.