Successos

policial

Un militar intenta asfixiar una noia en un hotel a Lloret

El turista nord-americà, que diu que anava molt begut, va entrar pel balcó quan ella estava despullada i la va agredir amb un objecte punxant

L'acusat ha ingressat a la presó

Marcus Burton, un turista nord-americà, va ingressar ahir a la presó després que diumenge a la matinada intentés asfixiar una noia russa en un hotel de Lloret de Mar. Els fets van tenir lloc pels volts de la una de la matinada, quan la jove era a la seva habitació de l'hotel Acapulco, estirada al llit, nua i llegint un llibre. De cop, va veure com el noi va entrar per la porta del balcó, que era oberta per la calor que feia aquella nit. Segons el testimoni de la turista, l'home es va posar damunt seu i la va començar a agredir. Després li va posar un coixí a la cara i a conseqüència de l'asfíxia la noia va perdre el coneixement. Quan el va recuperar, al cap d'una estona, ella ja no era al llit, sinó estirada al terra del lavabo. En mirar-se al mirall va veure que tenia la cara plena de ferides, possiblement fetes amb un objecte punxant. La turista va avisar els responsables de l'hotel, que van alertar els Mossos d'Esquadra. La policia es va fer càrrec de la investigació i de seguida va trobar proves que incriminaven el militar nord-americà. Tot i que no s'ha trobat l'arma amb la qual va ferir la noia, les càmeres de seguretat de l'hotel van captar com el noi feia moviments estranys des de l'habitació carregat amb una motxilla. La inspecció de l'establiment ha pogut determinar que l'home va llençar els llençols tacats de sang de l'agressió en un contenidor i que va abandonar els coixins de l'habitació de la noia en un passadís del tercer pis de l'hotel per intentar amagar les proves d'un possible intent d'homicidi.

Intenta amagar proves

Pel que fa a la inspecció de la motxilla, els Mossos d'Esquadra no hi van trobar cap relació amb l'agressió. Tot i que la noia assegura que no recorda res, tot indica que no hi va haver agressió sexual, ja que els forenses no han pogut determinar cap lesió ni indici que ho corrobori.

Per la seva banda, el noi, que és de raça negra i que estudia en una acadèmia militar d'Alemanya, diu que no es coneixien i que no recorda res de l'agressió. L'home assegura que efectivament s'allotjava a l'habitació contigua a la de la noia russa i que aquella nit va beure molt. Marcus Burton va passar ahir a disposició de la jutgessa de Blanes, que va ordenar el seu ingrés a la presó sense fiança per un delicte d'agressió sexual, lesions i violació de domicili. Tot i que els Mossos han determinat que hi ha indicis d'un intent d'homicidi, la jutgessa considera que no ha quedat prou acreditat. Per la seva banda, el seu lletrat, David Carrasco, defensa que no hi ha indicis de delicte d'agressió sexual i que les lesions són constitutives d'una falta, i no pas d'un delicte. Així mateix, sol·licita una fiança per al seu client perquè pugui sortir en llibertat.

LA DATA

02.09.12
Els fets
van tenir lloc a la una de la matinada. La noia va ser assaltada a la seva habitació.

Batuda contra la prostitució

Els Mossos d'Esquadra, la policia local de Lloret de Mar i la Policía Nacional han identificat un total de 86 persones en una operació contra la venda ambulant, el tràfic de substàncies estupefaents i la prostitució. Les accions policials es van dur a terme els dies 22 i 30 d'agost a la nit dins del dispositiu Marlés que cada any es realitza a les zones més conflictives del municipi. El resultat del dispositiu ha estat, a més de les 86 persones identificades, 21 denúncies per vulneració de les ordenances municipals de venda ambulant, quatre denúncies per tinença, consum i tolerància al consum de substàncies en local d'oci nocturn i 27 persones en situació irregular, de les quals vuit dones que exercien la prostitució.

D'altra banda, es van detenir dues persones per delictes contra la salut pública, tràfic de drogues i substàncies estupefaents. Segons els Mossos d'Esquadra, la coordinació i col·laboració entre els cossos policials es continuarà fent per detectar i prevenir més fets delictius, tant a la zona d'oci nocturn de Lloret de Mar com en altres carrers de la població.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.