Successos

policial

Policia local de Salt i Mossos ja comparteixen comissaria

L'equipament, situat al carrer Pla, té 3.000 m² de superfície i ha suposat una inversió d'uns 3 milions d'euros

Puig avança que els dos cossos també estaran en les mateixes dependències a Lloret

La configuració d'un sistema únic de policia de Catalunya es troba en una fase embrionària, si bé ahir el Departament d'Interior va fer un nou pas cap a la seva implantació amb la posada en funcionament de la nova comissaria de Salt, des d'on treballaran de manera conjunta 30 mossos d'esquadra i 53 agents de la policia local. L'equipament, situat al número 2 del carrer Pla, té una superfície de 3.000 m² i s'ha fet realitat amb una inversió de 3 milions d'euros. La inauguració va anar a càrrec de l'alcalde, Jaume Torramadé, i del conseller Felip Puig, que va recalcar que “la tasca braç a braç dels dos cossos en unes mateixes dependències s'anirà exportant arreu del país”: “És un binomi que s'adapta al difícil context econòmic que vivim i, per això, la comissaria que hi ha pendent a Lloret segurament també serà compartida. Hem posat en marxa la imaginació per remoure els obstacles. A més de reforçar la col·laboració entre els Mossos i les policies locals, aconseguirem un estalvi tant de costos com d'espais; i s'optimitzaran esforços.”

Pel que fa al seu disseny, a la planta baixa s'ha ubicat la recepció; una sala on els comandants detallaran a la plantilla les prioritats del torn i les incidències més rellevants que hi ha hagut en l'anterior; els vestidors, un magatzem, el menjador, tres locutoris, un arxiu, una habitació on es dipositaran els objectes perduts, una sala de reunions, el despatx dels caporals, el dels sergents, el del cap de la comissaria de districte i, al costat, el del sotscap. Just al mateix nivell, hi ha el grup d'atenció a les víctimes de violència de gènere i domèstica. A part de Salt, la unitat donarà servei als ciutadans d'Aiguaviva, Fornells de la Selva, Bescanó i Vilablareix; i un caporal farà el seguiment de les persones afectades.

En l'edifici s'han emplaçat despatxos on s'intentaran recollir les denúncies al moment; i una oficina de relacions amb la comunitat, dedicada a la mediació intercultural i a qüestions de l'àmbit educatiu. Al pis de dalt s'han situat altres dependències per celebrar-hi reunions i el despatx del sotsinspector, mentre que al soterrani hi ha el pàrquing i les garjoles, amb les parets de color lila per transmetre més tranquil·litat.

A Salt els dos cossos ja fa temps que efectuen patrullatges mixtos i dispositius conjunts; i, en l'últim any, el nombre de faltes i delictes ha baixat un 18%. La construcció d'aquesta caserna ha estat un projecte llargament reivindicat a la població, que fins ara tenia una comissaria de la policia local que havia quedat obsoleta, a tocar de l'ajuntament. Al seu interior, hi havia una oficina d'atenció al ciutadà dels Mossos, en un espai que també era reduït. De moment, encara s'hi quedaran un parell d'agents, però a la llarga les instal·lacions deixaran de tenir un ús policial i serviran per ampliar les dependències municipals.

LES FRASES

En l'últim any ha disminuït un 18% el nombre de faltes i delictes al municipi, on ha millorat la convivència
Hem fet un pas més per arribar a l'objectiu final: la creació del sistema únic de policia de Catalunya
Felip Puig
conseller d'interior de la generalitat de catalunya
És un projecte pilot de col·laboració policial. Altres poblacions s'hi emmirallaran
Jaume Torramadé
alcalde de salt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.