Successos

emergències

La meitat de les recerques de boletaires, en boscos gironins

Dels vint dispositius realitzats pels bombers arreu de Catalunya, vuit han tingut lloc a la demarcació

Aquestes operacions van fer triplicar a l'octubre la mitjana mensual de rescats a la muntanya

El rànquing d'operacions de recerca que els bombers han desplegat aquest 2012 per localitzar boletaires perduts el tornen a liderar un any més les comarques gironines, ja que vuit dels vint dispositius que hi ha hagut en el conjunt del país s'han fet en boscos de la demarcació.

Pel que fa a la resta de Catalunya, els efectius s'han hagut de mobilitzar per un episodi al Solsonès, quatre al Berguedà, un al Pallars Jussà, un al Pallars Sobirà, quatre a l'Alt Urgell i un al Baix Ebre. També per comarques, sis dels casos ocorreguts a la demarcació s'han concentrat al Ripollès, un a l'Alt Empordà i un altre al Gironès. L'últim incident es va registrar dimarts a Campdevànol, on un veí va anar a caçar bolets a la Font de Querol. Va començar a caminar a la una del migdia, si bé al final se li va fer fosc i es va desorientar. A dos quarts de set de la tarda, va contactar amb els bombers a través del mòbil. Els va dir que estava bé, però que no aconseguia trobar la carretera on havia aparcat el cotxe. Va ser trobat a la mitjanit, després de guiar-se pels senyals lluminosos i acústics que li van fer.

El cap de la unitat tècnica del Grup d'Actuacions Especials (Grae) dels bombers, Joan Borràs, indica que les localitzacions de boletaires van experimentar a l'octubre un important increment. Aquest repunt va originar fins i tot que es tripliqués la mitjana mensual de rescats a la muntanya, que va passar de 3 o 4 operacions a mes a una desena.

A l'octubre, a part, es van haver de lamentar dues víctimes mortals: un home de nacionalitat andorrana de 58 anys que va sortir a buscar bolets a Os de Civís (Alt Urgell) i un veí de la Seu d'Urgell, de 52 anys, que era amb un amic, amb qui es van separar per rastrejar camins diferents al coll de Nargó, també a l'Alt Urgell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.