Successos

tribunals

El monitor de Lloret seguirà a la presó

L'Audiència sosté que Castiella surt en un vídeo en el qual s'abusa d'un menor

Josep Castiella Escribano, el monitor de Lloret de Mar denunciat per abusos a nens, continuarà entre reixes. La secció quarta de l'Audiència de Girona ha desestimat la petició del lletrat de la defensa Juan Córdoba, que havia presentat un recurs d'apel·lació contra la decisió de la jutgessa d'enviar-lo a la presó de forma provisional.

En la seva resolució, l'Audiència sosté sobretot la seva decisió en la darrera prova que incriminaria Castiella: un vídeo localitzat en el seu telèfon, en el qual es veu un adult que agredeix sexualment un nen en una aula del col·legi Àngels Alemany de Lloret. En el seu escrit, els magistrats no entren a valorar si aquest adult té els mateixos trets físics que Castiella, però diuen que “es podria afirmar” que és ell, perquè el vídeo es va trobar en el seu telèfon, l'escena va ser gravada en una escola on treballava l'imputat i el menor era alumne seu. Per l'Audiència, aquest vídeo se suma a les múltiples denúncies contra ell i al delicte de tinença de pornografia infantil.

Per la gravetat de les imputacions i el risc de fugida –no té feina ni una xarxa de relacions socials, familiars, patrimonials ni econòmiques–, l'Audiència dóna la raó al fiscal i als advocats de l'acusació particular, Carles Monguilod i Joan Comas, que sol·licitaven que Castiella continués a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.