Successos

JUDICIAL

Els morros del monitor

Josep Castiella, el monitor acusat d'abusos sexuals, no col·labora gaire en la sessió de fotos de la seva cara i no posa els llavis com li demanen

El pèrit va fer una queixa

Josep Castiella, el monitor de Lloret de Mar empresonat per presumptes abusos sexuals a una quinzena de nens, va sortir ahir de la presó de Girona per ser sotmès a una sessió fotogràfica, ordenada pel jutjat de Blanes, perquè els perits puguin elaborar un informe i certificar o no si és ell la persona que es veu en l'enregistrament del seu telèfon mòbil en el qual algú fa una fel·lació a un nen damunt d'un pupitre en una aula de l'escola. La sessió de fotos, centrada bàsicament en el rostre i les mans del monitor, no es va fer al jutjat, sinó a la seu dels Mossos de Blanes (al costat mateix de l'edifici judicial), perquè es va trobar una zona, davant d'uns finestrals, millor il·luminada per als propòsits fotogràfics de la diligència. Castiella va posar davant del pèrit especialista de la policia dels Mossos d'Esquadra que havia proposat el jutjat i davant d'un perit particular designat per la seva defensa. Es tracta de retratar detalls del seu rostre, per després fer l'examen facial comparatiu amb les imatges de la gravació. El pèrit va insistir molt que el monitor posés els llavis d'una manera concreta. I no hi va haver manera que el monitor fes el gest demanat davant la càmera. Però, ja fora de càmera, el perit va observar que el monitor, de forma espontània, feia el gest que li havia exigit que fes sense èxit. Llavors, el perit policial, va demanar que constés expressament que el monitor no s'havia mostrat col·laborador per realitzar la diligència exigida.

Ara, amb les fotografies a la mà, la policia científica elaborarà el seu informe, i també ho farà el pèrit de la defensa. En les seves declaracions al jutjat, Castiella sempre ha assegurat que la persona que es veu a les imatges no és ell. Però no va donar explicacions coherents de perquè aquelles imatges eren en un mòbil que se li va comissar, ni tampoc va donar explicacions de qui les hauria enregistrat, tot i que sí que va dir que en la data que surt que es va registrar eren dos els monitors a l'escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.