Successos

tribunals

La dona de Xavier Crespo també és imputada per suborn en el cas Clotilde

Guadalupe Oliva compareix davant de la Guàrdia Civil però es nega a declarar

Fins fa uns dies era la vicepresidenta del Club d'Hoquei Lloret

Guadalupe Oliva, dona del diputat Xavier Crespo (CiU), va ser citada ahir a declarar a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, com a imputada per suborn en el cas Clotilde, la xarxa de presumpte blanqueig de diners de la màfia russa, liderada per Andrei Petrov. Va fer ús del dret a no declarar.

Oliva, que fins fa uns dies era la vicepresidenta del Club d'Hoquei Lloret, apareix en diverses trucades telefòniques, incloses en el sumari del cas que s'ha anat coneixent aquests dies. En una d'aquestes trucades, la dona de l'exalcalde de Lloret de Mar hauria parlat amb l'arquitecta Pilar Gimeno, també imputada i mà dreta de Petrov, i presumptament la pressionava perquè prorrogués un any més el patrocini del club d'hoquei. Joan Perarnau, president del club, va ser detingut i imputat els primers dies que va esclatar el cas.

Petrov pagava 90.000 euros anuals als clubs d'hoquei i de futbol –presidit pel regidor també imputat Josep Valls (CiU)– presumptament a canvi d'aconseguir un tracte de favor en diverses operacions urbanístiques.

La setmana passada el TSJC ja va imputar Xavier Crespo per suborn i prevaricació presumptament per haver rebut regals d'una empresa de Petrov, que també li hauria pagat viatges a Rússia. Viatges que hauria fet amb Oliva.

Marc Fuertes, portaveu del Millor, va assegurar que s'estava “demostrant” que les acusacions que ell havia fet eren certes.

LA DATA

27.02.13
És quan
el TSJC formalitza la imputació de Xavier Crespo, que haurà de declarar-hi la setmana vinent.

LA XIFRA

55
minuts
va estar Guadalupe Oliva a la comandància de la Guàrdia Civil, tot i que no va respondre cap pregunta.

Suport a les funcionàries municipals

Uns 150 treballadors municipals es van concentrar ahir al matí davant de l'ajuntament de Lloret de Mar per donar suport a les dues funcionàries municipals que apareixen al sumari del cas Clotilde, una d'elles la secretària d'alcaldia. En concret els seus noms apareixerien en converses telefòniques intervingudes i, segons han publicat alguns mitjans, haurien cobrat per lligar trobades d'Andrei Petrov, cap de la màfia russa, amb l'alcalde. Els concentrats van recordar que les dues funcionàries no estan imputades i que ni tan sols les han citat a declarar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.