Successos

policial

El cap de la policia de Lloret se'n va a les Franqueses

Xavi López plega per motius personals després de deu anys a la ciutat de la Costa Brava

S'intercanvia el càrrec amb Joaquim Martín, que el substitueix

Xavi Lopez va deixar de ser ahir el cap de la policia local de Lloret de Mar. Ara ocuparà el seu nou càrrec a les Franqueses del Vallès. La seva vacant l'ocuparà, a partir de demà, Joaquim Martín, fins ara cap de la policia de les Franqueses del Vallès. De fet, els dos municipis han fet una permuta dels respectius responsables policials. López ha plegat oficialment per motius personals, després de deu anys al capdavant del cos policial. Han estat constants, però, les pressions que ha rebut per part del Millor, el principal partit de l'oposició.

Per acomiadar López, l'Ajuntament va organitzar dilluns un acte institucional presidit per l'alcalde, Romà Codina, que va destacar que el fins ara cap de la policia local “deixa una eina important, en la qual va treballar molt estretament amb altres departaments: les ordenances de civisme i via pública”. En l'acte hi van assistir diversos regidors del govern local i de l'oposició, així com representants dels diverses cossos policials.

LA FRASE

Ens deixa una eina important, en la qual va treballar molt estretament amb altres departaments: les ordenances
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

El cap policial patia “assetjament”

L'intendent Josep Palouzié, cap de la policia local de Girona, va assegurar que Xavi López patia “assetjament” per part de Marc Fuertes, el portaveu del Millor. En una entrevista a El Punt Avui publicada el maig de l'any passat, Palouzié, que aleshores era també el president de l'ACCPOLC (Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya), va assegurar: “Hi ha casos d'assetjament per part de determinades oposicions municipals que confonen l'obligada lleialtat institucional amb la lleialtat partidista, com podria ser el cas de l'oposició al govern de l'Ajuntament de Lloret de Mar, carregant contra l'inspector cap de la policia quan aquest home fa la seva feina de servir l'Ajuntament i la ciutat de Lloret, independentment de qui mani o de qui hi hagi a l'oposició.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.