Successos

successos

Posen una bossa al cap a una dona i la hi lliguen amb cinta, a Llagostera

Tres lladres van trucar al domicili de la víctima amb l'excusa que els mostrés una casa que té per llogar

La van colpejar també a l'esquena perquè no cridés

Assalt violent en ple nucli antic de Llagostera. Tres homes que anaven amb el rostre descobert van trucar ahir a les cinc de la tarda a la porta d'una veïna que viu sola en una casa situada al número 11 del carrer de Sant Pere. La víctima, de nom Candelària, té 77 anys i és coneguda popularment com a la Sevillana. Quan va obrir, els lladres li van dir com a excusa que estaven interessats a veure un domicili que té per llogar al carrer Santa Anna, molt a prop d'on ella resideix. A més, com que a aquella hora estava plovent bastant, els delinqüents li van suggerir que deixessin de parlar al peu de la porta i que els deixés passar a dins per continuar informant-se dels tractes. Una vegada a l'interior, la van abordar quan es disposava a agafar les claus de l'altre immoble per ensenyar-los-hi. Li van col·locar una bossa de roba al cap i, a més, li van enrotllar pel damunt cinta adhesiva per subjectar-la. La propietària va arrencar a xisclar molt fort i, per obligar-la a callar, els desconeguts li van propinar cops a l'esquena. Ella, però, no va deixar de cridar i alguns veïns del costat es van estranyar dels sorolls.

Quan els individus van fugir corrent, la dona, que encara duia la bossa que li havien posat per tapar-li els ulls, va començar a palpar per la casa fins que va poder arribar a la porta principal i va sortir al carrer. Una anciana que resideix al davant estava en aquell moment a la terrassa que té a dalt, estenent la roba. En sentir els crits va mirar cap a baix, on va veure com entre tres o quatre veïns li intentaven treure la bossa. Quan ho van aconseguir, expliquen que la víctima estava força atordida, desorientada i s'expressava amb dificultat. També va patir un atac d'angoixa; li feia mal el pit i va estar una estona esbufegant, ja que quan tenia la caputxa al cap li va costar una mica respirar.

Els veïns van trucar ràpidament als Mossos d'Esquadra. Els agents van dur a terme la inspecció ocular a l'immoble i, entre d'altres, van mirar d'extreure empremtes de la porta a la qual els desconeguts havien trucat. També van fer entrar la dona al domicili, on la van atendre i calmar. Després, un cotxe patrulla la va traslladar al dispensari. D'altra banda, ahir a les nou del vespre, una filla de la víctima i un seu nét van acudir a l'habitatge, d'on encara desconeixien si els delinqüents s'havien emportat alguna pertinença o havien marxat amb les mans buides.

Temps enrere, uns lladres van irrompre a les tres de la matinada a casa de la víctima, on van trencar el pany. La dona, que estava al llit, va sentir soroll, va començar a cridar per la finestra i els delinqüents van escapar sense que tinguessin temps d'agafar res. I, en una altra ocasió, un home que anava molt ben vestit i tenia bona aparença va simular que li venia a revisar el comptador de la llum i li va sostreure dos collarets d'or, a la planta de dalt.

LA DATA

13.05.13
Tres encaputxats
van jugar a la ruleta russa amb una veïna de Santa Cristina d'Aro d'origen britànic.

LA XIFRA

4
veïns
van treure la bossa del cap a la víctima, que va sortir al carrer per demanar ajuda amb la bossa posada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.