Successos

successos

Detinguda una vident pel crim de la dona trobada en un bidó

L'acusada de l'assassinat d'Ana María Martos a Lloret, Norma Beatriz Kuike, ha estat arrestada a Buenos Aires juntament amb el seu fill, Diego Ismael Felipof

Se'ls buscava per homicidi i estafa

Agents de la policia argentina han arrestat a Buenos Aires la vident Norma Beatriz Kuike com a presumpta autora de l'assassinat l'any 2004 de la veïna de Sant Feliu de Llobregat Ana María Martos Nieto, el cadàver de la qual va ser localitzat dimecres passat dins d'un bidó ple de ciment que estava enterrat en una finca de Lloret de Mar. Juntament amb l'acusada, van detenir el seu fill, Diego Ismael Felipof, que també estaria relacionat amb els fets, ja que hauria enredat la víctima per tal que es vengués el pis, el cotxe i els donés els diners dels seus comptes. D'aquesta manera, s'eleva a tres el nombre de persones empresonades per la seva implicació en el crim. El mateix dia que van ser descobertes les restes mortals de Martos, la Policía Nacional va arrestar el veí de Lloret Josep Maria Tarragüell Lago, que havia convertit Kuike en la seva pitonissa de capçalera. L'home també havia estat, temps enrere, l'amo de la parcel·la on estava ocult el cos. Aquesta finca està situada just al davant de casa del detingut; i tot indica que Kuike va matar a ganivetades la víctima al garatge del domicili de Tarragüell. Pel que fa al rerefons del crim, se sospita que Martos reclamava a l'arrestada i al seu fill que li tornessin els diners que els va entregar –uns 105.000 euros–, ja que es va sentir estafada. Per la seva banda, Tarragüell es va encarregar d'enterrar uns dies després el cadàver al solar, on va quedar sepultat sota 180 tones de terra.

Cansat de veure el cadàver

Kuike, una argentina d'ètnia gitana, es va presentar juntament amb Martos a casa de Tarragüell, un dia de matinada. Ell els va obrir la porta del garatge i van aparcar a dins. Les dues dones van estar parlant sense sortir del cotxe i, de sobte, Tarragüell va sentir un fort cop de porta. Va baixar al garatge i va veure Martos morta, enmig d'un bassal de sang. Kuike li va manifestar que no es preocupés, que al cap d'uns dies enviaria algú perquè es desfés del cadàver, que no digués res, i va marxar tranquil·lament. Van passar els dies i cada vegada que Tarragüell mirava al garatge, allí seguia el cos de la víctima, a l'interior del vehicle. Fart d'esperar i de la situació, el va introduir en un sac, que va posar dins d'un bidó i el va emplenar de ciment. Després, va utilitzar una de les excavadores que tenia –ja que es dedicava a la construcció– i va enterrar el bidó metàl·lic a la finca.

Coneguts a Barcelona

Tarragüell va conèixer Kuike el 1996 mentre caminava per la Rambla de Barcelona, on la dona feia de vident. Es va creure la història que li va explicar i, des de llavors, l'home n'era client i hi tenia una forta dependència emocional. Tant és així que, el 2004, ella el va convèncer que, per evitar les grans desgràcies que havia vist que li esperaven, havia de posar la parcel·la que tenia a tocar de casa seva al seu nom. Poc després, Kuike es va vendre el terreny, que va comprar un parent de Tarragüell per 90.000 euros. Aquest familiar, però, no va acudir al registre per posar-lo al seu nom i, quan el va voler vendre, va veure que seguia pertanyent a la vident. Tarragüell va demanar aleshores a Kuike que els donés els poders per vendre el solar que li havia regalat i ella va acceptar, però a canvi de disposar tant de la parcel·la com de la casa de l'home. D'altra banda, es creu que el fill de Kuike va ser qui va captar Martos. La va seduir i ella li va anar entregant els seus diners. Possiblement, però, es va adonar que l'havien estafada i els va requerir que li retornessin els 105.000 euros. I, quan els va amenaçar que els denunciaria, Norma Beatriz la va matar a ganivetades.

La família de Martos no en tenia notícies des del 18 de gener del 2004. A aquella època, la dona, que tenia 32 anys, va patir una depressió arran de la seva ruptura matrimonial, i va dir als familiars que volia desconnectar i tornar a començar. Però en passar el temps i no saber res d'ella, la seva mare va denunciar l'abril d'aquell any la desaparició a la comissaria de la Policía Nacional de Sant Feliu de Llobregat.

Quan divendres passat Tarragüell va declarar als jutjats de Blanes, va admetre que va enterrar el cos de Martos en una finca situada al carrer Rafael Alberti de la urbanització Lloret Residencial, a tocar de la confluència amb el carrer Nicaragua. El jutge va decretar el seu ingrés provisional a la presó amb relació a un “delicte contra la vida” –s'està en espera de redefinir la imputació, i això es farà a mesura que avanci la instrucció.

LES XIFRES

32
anys
tenia Ana María Martos Nieto quan va desaparèixer. Patia una depressió fruit d'una ruptura de parella.

LA DATA

12.06.13
La Policía Nacional
va localitzar amb l'ajuda d'un georadar les restes òssies de Martos, en un bidó metàl·lic.
105.000
euros
va entregar Martos a la vident i al seu fill. Haurien pogut estafar una desena de persones a Catalunya.

Dotze hores de rastreig a la finca

La investigació l'han portat a terme la secció d'homicidis i desapareguts de la unitat de delinqüència especialitzada i violenta de la Policía Nacional de Madrid, la secció d'inspeccions oculars de la comissaria general de la Policia Judicial i el grup operatiu d'intervencions tècniques de l'àrea d'automoció de la divisió econòmica i tècnica. Dimecres passat a les vuit del matí van començar a examinar el terreny on sospitaven que hi havia enterrada Martos amb el mateix georadar que es va fer servir per buscar Marta del Castillo a Sevilla. Quan l'aparell va assenyalar la situació del bidó, una retroexcavadora va estar movent terra fins que va ser trobat, pels volts de mitjanit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.