Successos

policial

Se suspenen les patrulles mixtes a Lloret de Mar

Els mossos i els policies locals no aniran junts aquest estiu

L'Ajuntament i la policia no coincideixen en el motiu

La vigilància policial d'estiu a Lloret de Mar ja no serà a càrrec de les patrulles mixtes, formades per un agent dels Mossos d'Esquadra i un de la policia local. Aquest sistema havia estat molt ben valorat l'estiu passat i s'havia posat com a argument –juntament amb les noves ordenances i altres esforços municipals– per a la millora de la seguretat i el civisme. Fins i tot només fa un parell de mesos, l'alcalde, Romà Codina, havia anunciat que es repetiria el patrullatge mixt entre agents dels dos cossos policials. Però al final no serà així, segons han confirmat a aquest diari tant fonts policials com municipals. Tot i això, els motius donats pels dos sectors són diferents, si bé coincideixen a assegurar que la seguretat està garantida.

Codina va explicar ahir que la conselleria d'Interior havia assegurat que es podrien repetir les accions de patrullatge de l'any passat, però que, un cop fet el mapa de desplegament, “s'ha vist que no era possible”. L'alcalde va anunciar que, arran de la impossibilitat de repetir el patrullatge mixt per la falta d'efectius dels Mossos, “es faran patrulles de la policia local”.

Els Mossos d'Esquadra també van confirmar que el patrullatge mixt no es repetirà: “No hi haurà patrullatge mixt, però sí serveis conjunts”, va indicar Francesc Cardús, inspector en cap de l'àrea bàsica policial de la Selva litoral. Cardús, però, va atribuir la supressió del patrullatge mixt al canvi de responsable de la policia local de Lloret: “Hi ha un nou cap i la nova orientació es basa en la coordinació”, va explicar. En aquest sentit, va assenyalar que els agents dels dos cossos treballarien per separat, però accentuant-ne la coordinació. Tot i això, el màxim responsable policial de la Costa Brava Sud va deixar la porta oberta a possibles accions conjuntes: “No vol dir que en situacions puntuals ho puguem fer”, va matisar. Cardús va admetre que el patrullatge mixt fet l'estiu passat “havia anat bé”, però va preveure que aquest serà com aquell: “Ni més ni menys”, va sentenciar.

LES FRASES

Un cop fet el mapa de desplegament, s'ha vist que no era possible i, per tant, farem patrulles de la policia local
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar
No hi haurà patrullatge mixt, però sí serveis conjunts; la nova orientació es basa en la coordinació
Francesc Cardús
Inspector en cap de l'abp selva marítima

Els Mossos beneeixen l'ordenança

Els Mossos d'Esquadra fan una valoració “positiva” de l'aplicació de les noves ordenances de civisme i via pública, segons va explicar Francesc Cardús, perquè “es nota que hi ha una incidència important en les actituds incíviques”. El responsable del cos policial a la Costa Brava Sud va definir les ordenances com “una eina que serveix”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.