Successos

seguretat

Els Mossos neguen que tinguin menys efectius a Lloret

El cos policial admet que no disposa d'un contingent fix de reforç a l'estiu, fet que li impedeix fer patrulles mixtes

Es faran les mateixes hores que altres anys però amb agents que variaran

Les patrulles mixtes a Lloret de Mar –formades per un agent dels Mossos d'Esquadra i un de la policia local– s'han suspès perquè el nou dispositiu d'estiu no preveu que s'hi enviï un contingent d'agents de reforç concret, sinó que es cobrirà amb les mateixes hores que abans, però amb agents que aniran fent rotacions.

En un primer moment l'Ajuntament va anunciar que se suspenia el patrullatge mixt per falta d'agents, però els Mossos ho van atribuir a una “nova coordinació” que van vincular al relleu a la direcció de la policia local. Dos dies després, però, els Mossos se'n van desdir i es van acostar, tot i que amb matisos, a les tesis que des d'un primer moment va donar aquesta setmana l'Ajuntament.

Els Mossos d'Esquadra neguen que aquest estiu es disposi de menys agents a Lloret de Mar. “Hi ha dificultat tècnica, però no falten mossos”, va assegurar Francesc Cardús, cap de l'àrea bàsica policial de la Selva Marítima. Segons va detallar el cap policial a la Costa Brava Sud, aquesta “dificultat tècnica” és que fins ara venia un contingent de mossos de reforç tot l'estiu. “Ara no vénen aquest agents, sinó que es cobreix amb hores de suport des de Girona”, va explicar. És a dir, les mateixes hores de servei, però amb agents diferents que poden variar cada dia. El canvi constant en els agents de reforç impedeix poder formar patrulles mixtes. El contingent d'estiu es cobria fins ara amb agents de noves promocions, però enguany no n'hi ha hagut i s'ha hagut de redissenyar el sistema.

Cardús va treure importància a la supressió de les patrulles mixtes i ho va qualificar “d'anecdòtic”, i va sentenciar: “No hem deixat mai de treballar conjuntament.” En aquest sentit, va remarcar la “coordinació” entre els dos cossos: intercanvi d'informació, treball conjunt i disseny d'operacions conjuntes.

LA FRASE

Fins ara venien mossos de reforç tot l'estiu; ara no vénen, sinó que tenim hores de servei de suport des de Girona
Francesc Cardús
inspector en cap abp selva litoral

Conveni Interior-Tossa de Mar

El ple de Tossa de Mar aprovarà dijous vinent un conveni de col·laboració entre els Mossos i la policia local. Més endavant aquest conveni serà signat per Ramon Espadaler, conseller d'Interior, i l'alcaldessa, Gisela Saladich. L'acord té com a objectiu millorar la coordinació entre els dos cossos policials. El conveni, segons va avançar ahir l'Ajuntament, delimitarà els serveis de cada cos policial i fixarà els aspectes operatius. Segons va detallar el consistori, el que es vol és “aconseguir la màxima cooperació i col·laboració en l'execució de les funcions encomanades als dos cossos policials”. És per això que en el text s'establiran les bases, es delimitaran els serveis i es fixaran els aspectes operatius entre Mossos d'Esquadra i policia local per tal de “contribuir a la vertebració del territori i a la cohesió social”. L'Ajuntament espera que aquest conveni comporti “una millora substancial de la qualitat global dels serveis de seguretat públics oferts a la ciutadania”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.