Successos

salvament

Salven d'ofegar-se un turista polonès a Blanes

Una banyista va donar l'avís als serveis d'emergència, que van trobar l'home inconscient vora l'aigua

La víctima, amb antecedents de cardiopatia, va ser traslladada en helicòpter a l'hospital

Els serveis d'emergència van poder salvar la vida ahir d'un turista polonès de 49 anys que va estar a punt d'ofegar-se a la platja de s'Abanell, a Blanes. Els fets van passar pels volts de les tres de la tarda quan una dona, visiblement nerviosa, es va adreçar a la caseta de socors del servei de vigilància que hi ha a la platja per alertar que hi havia un home que s'estava ofegant a l'aigua. Tres efectius del servei es van dirigir immediatament on hi havia la víctima, a escassos cinquanta metres. Quan hi van arribar, la van trobar més a prop de la platja, ja vora l'aigua i de panxa enlaire. Els socorristes van traslladar l'home fins a la sorra i van començar a fer-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Paral·lelament, ja s'havia activat el protocol d'emergències, de manera que, a banda dels efectius de Protecció Civil i la policia local de Blanes, també es van afegir a la intervenció els efectius d'una ambulància del SEM de suport vital bàsic i després els d'una segona dotació del SEM de suport vital avançat, amb un metge i una infermera, que són els qui van acabar d'estabilitzar i atendre la víctima. L'home va recuperar tant el pols com la respiració i la consciència, i no va caldre la reanimació amb desfibril·lador portàtil, si bé després es va poder constatar que l'home té antecedents de cardiopatia. Al cap d'una estona, es va evacuar la víctima fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona a bord d'un helicòpter medicalitzat del SEM.

A les comarques gironines, des del juny, nou banyistes –vuit al mar i un al riu– i tres submarinistes han mort ofegats. L'any passat, deu persones van morir ofegades a les comarques gironines.

LA XIFRA

9
banyistes
i tres submarinistes han mort ofegats aquesta temporada d'estiu a les comarques gironines
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.