Successos

judicial

L'homicida del fillol del rector de Riells diu que la víctima el va atacar primer

El sospitós afirma que el noi el va intentar apunyalar, però que ell es va defensar i li va clavar el ganivet sense voler

Diu que aquell dia estava drogat

El sospitós del crim del fillol del rector de Riells va tornar ahir als jutjats de Blanes per donar més detalls sobre la mort d'Odycleidson Kekeo Moraes do Nascimiento el 5 de desembre passat. Durant la seva intervenció, Eulogio Sol Lumalang va canviar la versió dels fets, i ara assegura que va ser la víctima qui el va atacar primer, i no pas al revés, com va afirmar el 9 de desembre passat. Segons les seves paraules, el dia dels fets estava molt deprimit perquè té una ordre d'allunyament de la seva família per un cas de maltractaments. Va anar a casa de mossèn Jaume Reixach i allí va trobar la víctima. Va ser el mateix rector de Riells qui li va obrir la porta del pis. Dins l'immoble es va trobar amb Moraes, amb qui va discutir perquè li va dir que “era un pare de família ximple” i el va amenaçar amb violar un dels seus fills. Segons l'acusat, el mossèn hi era present, però no sap si va poder sentir les amenaces. La discussió –que va durar uns cinc minuts– va pujar de to quan Kekeo Moraes va empènyer Lumalang i va agafar un ganivet que hi havia a la cuina. Llavors Moraes el va intentar apunyalar, però l'acusat es va defensar i va evitar l'atac amb la mà esquerra, on té uns talls. Llavors va aconseguir agafar el ganivet amb la mà dreta i el va clavar a la víctima. “Estava molt nerviós, si no ho feia jo, ell me l'hauria clavat a mi”, va assegurar ahir davant del seu advocat, Jaume Pararols, la jutgessa, la fiscal i el lletrat de la família de la víctima, Pau Vila, als qui els va assegurar que va témer per la seva vida. Tot i així afirma que el va apunyalar “sense voler”. Posteriorment va marxar del pis i diu que no recorda què en va fer, del ganivet.

D' altra banda, en la seva nova declaració d'ahir va reiterar que el dia dels fets anava begut i drogat. No només havia consumit una cervesa, sinó que també s'havia pres un whisky i estava sota els afectes del chavú, una droga que s'havia pres feia dos dies. Això va provocar que dins del seu cap sentís les veus que li preguntaven per què prenia drogues.

El dubte del plàstic

Eulogio Sol Lumalang va insistir en la seva declaració judicial a assegurar que el ganivet l'havia comprat ell en un basar xinès del poble, juntament amb diverses peces de fruita. Tot era en una bossa de plàstic que hi havia al cim d'una taula al passadís. Però el que encara no ha quedat clar pels investigadors és qui va treure el ganivet de l'embolcall que es va localitzar al pis del mossèn. En tot cas, l'acusat va explicar ahir que està completament segur que ell no li va treure el plàstic.

Ni les fotos ni les denúncies

La jutgessa va desestimar ahir la petició de l'advocat Jaume Pararols –a la imatge– d'incloure en la causa la denúncia del seu client contra el capellà per un delicte continuat d'abusos sexuals. Pararols insisteix que el seu client, durant quinze anys, va mantenir relacions sexuals amb Reixach a canvi de diners. Però que el rector en la majoria de les ocasions no el pagava. La jutgessa tampoc ha acceptat unes fotografies eròtiques que Lumalang va agafar de cal mossèn que provarien aquestes relacions sexuals. La fiscal tampoc acusarà el rector per encobriment, com va sol·licitar Pararols. El lletrat creu que mossèn Reixach “va alterar la prova principal del delicte perquè va netejar les empremtes del ganivet i el va entregar ell mateix a la policia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia