Successos

policial

Els sis joves malferits en l'explosió a Palamós intentaven fabricar haixix

Els nois seguien un tutorial penjat a internet per aprendre a elaborar la substància pel mètode del gas

Tres d'ells continuen ingressats a l'hospital

Els sis joves d'entre 19 i 27 anys que dimarts van resultar ferits greument en una explosió en un pis de Palamós estaven fabricant haixix de forma casolana. En la inspecció de l'habitació de l'immoble del segon pis del número 45 del carrer de Gaspar Matas, on va tenir lloc la deflagració, els Mossos d'Esquadra van localitzar diverses ampolles de gas per carregar encenedors, haixix i marihuana. De l'escorcoll de l'habitatge i de les declaracions dels afectats, l'equip d'investigació n'extreu com a conclusió que la causa de la deflagració va ser que els sis joves estaven intentant fabricar la substància estupefaent. Per fer-ho, seguien les instruccions d'un dels molts vídeos que circulen per la xarxa internet que expliquen el procés que s'ha de seguir. Aquest nou sistema consisteix a posar marihuana dins un tub de metacrilat i, per aconseguir extreure'n l'oli, omplir-lo del gas de les ampolles de recàrrega d'encenedors. Aquesta tècnica, segons sembla, dóna millors resultats que les tradicionals, però és molt perillosa, ja que es recomana fer-ho a l'aire lliure o en un espai ventilat, per evitar la concentració de gas que hi pot haver en un espai reduït o tancat, i no fumar. Els joves ferits no van seguir cap de les recomanacions. L'extracció la van fer en una habitació tancada de tan sols cinc metres quadrats, i, segons sembla, un dels nois hauria encès un cigarret dins de l'estança, i això hauria causat la deflagració.

Tres nois donats d'alta

A conseqüència de la forta explosió, els sis joves van resultar ferits i van haver de ser traslladats en helicòpter medicalitzat i ambulància fins a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. En un primer moment, un d'ells va ingressar en estat crític, quatre més en estat greu, i un altre, en estat menys greu. Tres d'ells van patir cremades que els afecten entre un 4% i un 6% del cos i ja van ser donats d'alta ahir, mentre que els altres tres continuen ingressats a l'hospital Vall d'Hebron amb cremades de segon grau en tot el cos. Són un jove de 21 anys que té cremades en el 19% del seu cos i el pronòstic del qual és greu; un noi de 20 anys amb cremades en el 16% del cos i amb pronòstic menys greu, i un altre jove de 20 anys que té cremades en el 15% del cos i el pronòstic del qual també és menys greu.

LA XIFRA

19
per cent
del cos té cremat un dels joves de Palamós. Té 21 anys i el seu pronòstic és de gravetat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia