Successos

Fabricaven cocaïna en un domicili i garatges de Lloret

La investigació policial va començar el novembre del 2014

Els agents van escorcollar la setmana passada les propietats des d'on actuaven els traficants

Van detenir quatre membres de la banda

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia local de Lloret de Mar, ha desmantellat dos laboratoris de fabricació de substàncies estupefaents al municipi costaner. L'operació, denominada Escamarlà, va culminar el 15 de maig, si bé l'inici de la investigació es remunta al novembre del 2014. Els agents van aconseguir confirmar, aleshores, que existia un grup organitzat que es dedicava a subministrar droga en diversos locals de la població i en nuclis pròxims. Les indagacions es van anar delimitant i es van poder centrar en cadascun dels integrants de la banda, que prenien fortes mesures de seguretat per evitar ser descoberts. Els efectius van arribar a la conclusió que estaven elaborant algun tipus de droga en un habitatge i en garatges de Lloret. Les sospites es van corroborar divendres passat, quan van inspeccionar les propietats des d'on actuaven, i en les quals fabricaven sobretot cocaïna.

Una vegada el jutjat d'instrucció número 1 de Blanes va donar l'autorització perquè es fessin les inspeccions, els policies van escorcollar un immoble i tres garatges. Hi van intervenir 1 kg de cocaïna, 566 grams de metamfetamina, tres premses artesanals, una batedora per dur a terme les barreges, 600 euros en efectiu, tres caixes fortes i material que servia per a la distribució de la droga, com ara diversos embolcalls i precintes. Van arrestar, a més, quatre components de la xarxa. Tots ells són de nacionalitat espanyola i tenen edats compreses entre els 25 i els 55 anys.

La Guàrdia Civil va comunicar ahir que, malgrat que aquesta organització ha estat molt activa i es dóna pràcticament per desmantellada, no es descarta que hi pugui haver més detencions.

LA DATA

15.05.15
L'operació, batejada amb el nom d'Escamarlà, es va saldar amb quatre arrestats. La investigació continua oberta.

Comís de 121 armes a Santa Coloma

Un fusell, un sabre amb una fulla de 90 centímetres, una caixa que contenia 500 cartutxos del calibre 22 i una capsa amb 40 cartutxos del calibre 8x57 i amb 10 del 7,5. Els membres de la secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera van descobrir el 10 de maig que un conductor duia tot aquest material al vehicle. L'endemà, els agents van inspeccionar la casa de l'home, situada a Santa Coloma de Farners. Hi van localitzar una arma de guerra, vuit escopetes de caça, 24 armes blanques i 88 armes d'avantcàrrega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia