Política

Mas destaca que Barrera “va optar per seguir fidel per sempre més al servei d'aquest poble”

El president de la Generalitat diu que és un “moment de dol per a tots els que estimem la llibertat i Catalunya”

Destaca que va desenvolupar “una labor incansable al servei del nostre país i dels seus ideals”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat la pèrdua d'Heribert Barrera, “primer president del Parlament en aquesta època de Generalitat recuperada”.

Mas ha considerat que és un “moment de dol per a tots els que estimem la llibertat i tots els que estimem Catalunya”.

Afegeix, però, que també és moment de “celebrar una vida plena al servei de la nostra pàtria i un mestratge que tindrà continuïtat en el temps”.

Per tot plegat ha expressat el seu condol a la família de Barrera, als amics i als companys de partit en nom del poble de Catalunya i en el seu mateix.

Mas recorda la participació de Barrera a la manifestació del 10 de juliol de 2010 “com un més del milió de catalans” que van expressar el “compromís amb Catalunya”.

Malgrat els 93 anys que tenia aleshores, Mas recorda que va fer el recorregut, “d'una lentitud penosa per l'èxit de la convocatòria, sota un bat de sol, sense queixar-se i sense rendir-se, fins al final”.

Mas qualifica la imatge de “metàfora excel·lent” de la vida de Barrera i “de la història del nostre país”.

En lloc de seguir “una carrera científica i acadèmica brillant”, Barrera va optar per seguir “fidel per sempre mes al servei d'aquest poble”.

El president de la Generalitat afegeix que va desenvolupar “una labor incansable al servei del nostre país i dels seus ideals”. “El progrés social és impensable sense llibertat, i per tant la llibertat de Catalunya és la condició prèvia del progrés social de tots els que hi viuen”, recorda que deia Barrera amb motiu del 50è aniversari del seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya.

També recorda d'aquell discurs “una gran lliçó”: “Si en aquests moments cedíssim al dolor de la injustícia amb què som tractats, i a les ofenses que com a poble rebem, si ens deixéssim dominar per la por, segur que ho tindríem mal parat perquè perdríem les nostres virtuts tradicionals de tenacitat, paciència i seny”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.