Política

Adéu a un patriota català

La presidenta del Parlament de Catalunya recorda que el seu homòleg “sempre va tenir com a prioritat Catalunya i els catalans”

ERC el considera un “referent per al conjunt de la militància d'Esquerra Republicana de Catalunya i de la societat catalana”

Tota la classe política catalana ha mostrat aquest dissabte el seu condol per la mort de l'històric dirigent d'Esquerra Republicana de Catalunya i president del Parlament entre el 1980 i el 1984.

Amb el sentiment general d'haver perdut “un gran lluitador per Catalunya”, les diferents personalitats i forces polítiques catalanes han volgut recordar al dirigent històric.

Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, ha mostrat a través d'un comunicat el seu condol per la mort de l'històric dirigent d'ERC i ha afirmat que Barrera era un referent per la seva “incansable dedicació a la lluita per les llibertats i per la recuperació de la democràcia i l'autogovern”.

De Gispert ha qualificat Barrera de “gran president” que “va saber enllaçar el Parlament i l'autogovern de la República amb les institucions restablertes”.

ERC lamenta la pèrdua i qualifica Heribert Barrera de “figura històrica del partit” i recorda que en va emprendre la reorganització clandestina a l'exili.

ERC també té un record per al “referent que ha significat la figura política i humana d'Heribert Barrera per al conjunt de la militància d'Esquerra Republicana de Catalunya i de la societat catalana”.

Joan Puigcercós, ha ressaltat aquest diumenge que l'expresident del Parlament i de la formació republicana Heribert Barrera “va defensar una opció minoritària que ara és el futur de Catalunya”.

El president d'ERC ha remarcat que Barrera representa “una generació que va viure el franquisme i l'exili, que sabia que llavors la seva opció era minoritària, però que era conscient que ara és una de les úniques propostes de futur que li queda a Catalunya”.

Així, ha assenyalat que Barrera ha estat un símbol per a les persones que no han acceptat la transició política, “no s'han conformat i han deixat clar que va ser un problema per a Catalunya”.

Al seu torn, Oriol Junqueras sent “orgull” per la trajectòria d'Heribert Barrera i “responsabilitat” per seguir la seva tasca.

El futur president d'ERC destaca la feina de Barrera com a constructor de país i de les seves institucions

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat aquest dissabte la pèrdua de l'expresident d'Esquerra Republicana i expresident del Parlament de Catalunya.

Duran ha expressat en nom propi i de tot el Comitè de Govern d'Unió el condol a la família d'Heribert Barrera i a ERC. “Tenim un gran sentiment de pèrdua d'una gran persona, humil, patriota i defensora de les llibertats de Catalunya. Va ser un vell lluitador de la llibertat del nostre país”, ha assegurat el dirigent socialcristià.

Duran ha destacat també que “Barrera era un cavaller i per això cal reconèixer la trajectòria com a persona i com a líder polític”

Duran i Lleida ha remarcat que “va ser, a més, un excel·lent president del Parlament de Catalunya en la primera legislatura del nou període democràtic”.