Política

Rubalcaba: “Si Mas vol trencar, ens tindrà al davant”

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, critica que CiU i PP s'han posat d'acord “gairebé en tot” menys en les relacions entre Espanya i Catalunya

El líder socialista assegura en la Festa de la Rosa del PSC que les dues formacions comparteixen el mateix model de país

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha vingut a Catalunya ha deixar les coses clares: “Si Artur Mas vol trencar amb Espanya, ens tindrà al davant”. De fet, Rubalcaba ha centrat bona part de la seva intervenció a la Festa de la Rosa que el PSC celebra aquest diumenge a Gavà a criticar tant les polítiques del PP com les de CiU. “S'han posat d'acord en gairebé tot però al PP se li ha oblidat parlar d'Espanya amb CiU, i a CiU ha oblidat parlar de Catalunya amb el PP. Per això, els hi demano que deixin les tisores i agafin el fil i l'agulla per cosir un projecte comú”, ha afirmat el líder socialista.

Al seu entendre, “Mas diu que si no li donem el que vol, marxarà demà; i si li donem, marxarà demà passat i aquesta no és manera de plantejar les coses”. Per tant, segons Rubalcaba, “si es vol construir, ens tindran al seu costat; però si Mas vol trencar, tindrà als socialistes al davant”. De la mateixa manera, s'ha adreçat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per dir-li que a Catalunya no hi ha “un lio”, sinó que hi ha “un problema polític que cal afrontar. Hi ha gent molt descontenta i el temps no ho resol, ho agreuja. Per això, cal respectar Catalunya pel que és”.

El secretari general del PSOE ha volgut recordar que en la Festa de la Rosa de l'any passat ja va dir que tenia la convicció que Catalunya “només se sent còmode quan se sent estimada i respectada, que l'estima cal cultivar-la i que els catalans se senten poc respectats”. Avui, “es recullen els fruits de tot el que s'ha conreat durant aquest temps”, ha afirmat.

En aquest sentit, Rubalcaba ha remarcat que si cal revisar-ho tot per poder conviure millor, “es fa”. I ha assegurat que des del PSOE es comparteix el model de país del PSC. “Necessitem, més que mai, una veu socialista forta a Catalunya”. Així doncs, Rubalcaba ha augurat que Catalunya “sortirà de la crisi amb la resta d'Espanya i Europa o no en sortirà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.