Política

Navarro confia en Rubalcaba per frenar “l'independentisme acomplexat” de CiU

El líder del PSC demana al PSOE que defensi un model d'estat més federalista

Els socialistes celebren la Festa de la Rosa a la pineda de Gavà

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha manifestat aquest diumenge la seva confiança en el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per frenar “l'independentisme acomplexat” del president català, Artur Mas. En el seu discurs a la tradicional Festa de la Rosa del PSC a Gavà, Navarro ha demanat a Rubalcaba que defensi un model federalista que millori l'autogovern i el finançament de Catalunya, com a reacció a la multitudinària manifestació de la Diada.

“Ho dic alt i clar, nosaltres no som independentistes. No volem una Catalunya uniforme i tancada, que es desentén d'una part de la seva riquesa cultural, que renega d'una part de la seva rica història”, ha exclamat el primer secretari dels socialistes catalans.

“Estem farts de tanta mentida, de tants discursos buits que no porten enlloc. Catalunya no és rica i plena com diu el seu himne, sinó trista i pobra, té menys activitat cultural, menys prestacions socials, menys oportunitats i menys futur des que governa CiU”, ha sentenciat.

Per això, ha convidat Rubalcaba a fer pinça per garantir una “Catalunya solidària en una Espanya federal” davant del “nacionalisme messiànic de Mas i el seu independentisme acomplexat”.

Navarro ha explicat avui que en els últims mesos ha “dialogat i també discutit molt” amb Rubalcaba, però s'ha mostrat confiat que en el líder del socialisme espanyol té l'aliat clau per fer de l'opció federal una alternativa “real i contundent” davant l'opció de la independència.

“Hi continua havent dues Espanyes, però jo sé que tinc a l'altra banda un socialista que pertany a aquella Espanya que vol comprendre a Catalunya, avançar i progressar amb totes les seves llibertats”, ha afirmat. Això sí, ha advertit al cap de l'oposició espanyola que si el federalisme no avança a l'Estat tampoc o farà a Catalunya.

Navarro també s'ha mostrat contrari a la recentralització engegada pel PP que, segons ell, culpa l'estat de les autonomies de tots els mals. “No a la independència i no al nacionalisme espanyol”, ha proclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.