Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 17 octubre

Ignasi d'Antioquia, bisbe i màrtir; Víctor, Alexandre, Maria, màrtirs; Florenci, bisbe; Margarida Maria Alocoque, verge.

Refrany

El cor no parla, però endevina.

Cita del dia

El gran enemic de la democràcia és la militarització del pensament polític . (Fernando Morán)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Barcelona

Dimarts, 17 octubre 2017

Cap de setmana

Manresa

Caminada solidària Posem-hi el cor. Sortida diumenge, de 08.00 a 09.00, des del pàrquing del Carrefour. Inscripcions al portal Codetickets, a l'ajuntament de Manresa, al Punt d'Informació d'Althaia, a Fotot Isidre o al Gimnàs V20 de Sant Fruitos de Bages. Mostar més dates

Dies 16-20
Sant Fruitós de Bages

Pedalada popular. Dissabte, a les 18.00, des de la plaça del Parc del Castell. Cal inscripció prèvia a www.santfruitos.cat. Mostar més dates

Dies 16-20

Conferències

Tiana

19.00. Sala d'exposicions Casal. Jornada Educaesport, xerrada 25 anys després de l'esport olímpic, amb la participació de Rafael Jofresa, Tomàs Jofresa i Lluís Cortes, ex-jugadors olímpics de la Selecció Espanyola de bàsquet; Jordi Martí, ex-nedador paralímpic tianenc i medallista de bronze 100 metres braça, i Oscar García, volutari dels JJOO 92.

El Masnou

18.30. Sala Joan Comellas. Les revolucions russes de 1917, a càrrec de José Manuel Rúa Fernández, seguida d'un col·loqui obert a la participació del públic assistent. Acte per a socis.

Vilassar de Mar

20.00. L'Esplai. Xerrada Impacte de la pesca d'arrossegament en la dinàmica sedimentària i morfologia del fons marí, a càrrec de Pere Puig, de l'Institut de Ciències del Mar.

Mataró

16.30. Residència i Centre Geriàtric Can Boada. Biodansa, a càrrec de Marta González, facilitadora i mestra de biodansa.

18.00. Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics. Cicle de conferències sobre imatgeria de l'edat mitjana amb Els evangelis apòcrifs, literatura prohibida, a càrrec de Mercè Riera, historiador de l'art i divulgador cultural.

Arenys de Mar

18.00. Sala Josep Maria Arnau del C.C. Calisay. Las bases moleculares y celulares de la memoria y la enfermedad de Alzheimer, a càrrec de Paco Muñoz, de la Universitat Pompeu Fabra.

Calella

20.00. L'Esplai. Xerrada Impacte de la pesca d'arrossegament en la dinàmica sedimentària i morfologia del fons marí, a càrrec de Pere Puig, de l'Institut de Ciències del Mar.

Capellades

19.00. Biblioteca El Safareig. Xerrada sobre cosmètica natural, a càrrec de Judit Piqueras.

Diversos

El Masnou

De 18.00 a 20.00. Ca n'Humet. Aula d'estudi dinamitzada, espai d'estudi per a alumnes de primària i ESO. Mostar més dates

Dies 3, 10, 17, 24 i 31

De 18.00 a 20.00. Ca n'Humet. Espai d'acollida de la llengua.

De 18.00 a 20.00. Espai social i veïnal Masnou alt - pistes Pau Casals. Taller de country, nivell mig i avançat.

Premià de Dalt

18.00. Espai Santa Anna. Tallers Aprèn a estimar-te: taller d'intel·ligència emocional, a càrrec de Miguel Ángel Ramírez.

Premià de Mar

18.30. Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Club de lectura Llegir el teatre amb comentaris sobre el llibre Islàndia, de Lluïsa Cunillé, a càrrec de Marta Luna. Amb inscripció prèvia.

Cabrera de Mar

D'11.30 a 12.15. El Castellet. Teràpia aquàtica a la piscina municipal. Mostar més dates

Dies 3, 10, 17, 24, 31/10, 7, 14, 21, 28/11, 5, 12 i 19/12
Cabrils

10.30. Institut. Repartiment de receptes saludables, durant la primera hora del pati. Dins la Setmana de l'Alimentació Saludable.

18.30. Biblioteca. Tertúlia en francès.

Vilassar de Mar

18.30. Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. Taller: Mindfulness a la biblioteca, a càrrec  de Tomàs Villamayor, educador transpersonal.

Mataró

Biblioteca Antoni Comas. Mostra documental Miquel Biada i el ferrocarril, amb motiu de la celebració de la Fira ferroviària (Mataró, 28 i 29 d'octubre). Fins al 31 d'octubre. Mostar més dates

Dies 16-31

Descarrega't el calendari 2017


 

Efemèrides

1945. Les Nacions Unides creen la FAO.

Al castell de Fontenac del Quebec, al Canadà, va culminar el procés, iniciat dos anys abans, per a la creació de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, la FAO. L’organisme, format per 188 membres (187 estats més la Unió Europea) i amb seu a la ciutat de Roma, té per lema “Ajudar a construir un món sense gana”, i du a terme programes per elevar els nivells de nutrició i de vida, millorar l’eficàcia de la producció, elaboració, comercialització i distribució dels aliments i els productes de granges, boscos i peixateries, promovent el desenvolupament i la millora de la població rural.

1472.

Després d’un llarg setge, la ciutat de Barcelona i les institucions del Principat es rendeixen a les forces del rei Joan II de Catalunya-Aragó, fet que posa fi, amb la Concòrdia de Pedralbes, a la Guerra Civil catalana.

1588.

El rei de la monarquia hispànica Felip II autoritza Joan de Cardona perquè dirigeixi una investigació que pugui explicar la desfeta de l’Armada Invencible.

1793.

Revolució Francesa: la reina Maria Antonieta és executada a la guillotina.

1934.

El dirigent revolucionari Mao Zedong, al capdavant de 86.000 seguidors, abandona la província de Jiangxi i inicia la Llarga Marxa a través de la Xina.