Tota l'agenda

Santoral

Dijous 19 abril

Lleó IX, papa; Jordi, bisbe; Vicenç, Hermògenes, Caius, Dionís, màrtirs.

Refrany

Sutge per la xemeneia, pluja a terra.

Cita del dia

La cara del mal és sempre la cara de la necessitat total . (William Burroughs)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Barcelona

Dijous, 19 abril 2018

Exposicions

Pavelló Mies van der Rohe. Exposició L'estadi, el pavelló i el palau, en el marc de l'exposició Domènec ni aquí ni enlloc del MACBA. Fins al 6 de maig.

Prop de Barcelona

Dijous, 19 abril 2018

Balls

El Masnou

17.00. Espai social i veïnal Masnou alt, a les pistes de Pau Casals. Balls moderns infantils.

19.00. Espai social i veïnal Masnou alt, a les pistes de Pau Casals. Balls en línia.

Cap de setmana

Vilassar de Dalt

Ruta ornitològica per Vilassar, matinal familiar per a observar els ocells dels voltants de Vilassar amb e Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral i la Secció de muntanya de La Massa. L'activitat es farà el dissabte 21 d'abril, a les 08.00, sota la pèrgola de Can Rafart. Inscripció prèvia a petitsigransvilassar@gmail.com o bé a muntanya@lamassaccv.org. Mostar més dates

Dies 17-20
Capellades

Raid Travertí, prova multiesportiva popular. Diumenge, de 09.00 a 16.00. Mostar més dates

Dies 17-20

Caminant per la comarca. Diumenge 22 d'abril, de 09.00 a 14.00, des de davant del pavelló poliesportiu. Més informació a www.aemdekp.com. Mostar més dates

Dies 18-20

Concerts

Premià de Mar

19.00. Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Quatre ratlles i una més: un concert sobre llibres i literatura, a càrrec de Solistes de la costa.

Mataró

21.00. Casal L'Aliança. Festival A la vora del Jazz amb Big Band Jazz Maresme & Francesco Cafiso.

21.30. Mirinda lounge. Johnny Big Stone & The Blues Workers.

Manresa

22.00. Voilà Cafè Teatre. Concert a càrrec de Joanjo Bosk.

Navarcles

19.00. Teatre Auditori Agustí Soler i Mas. Concert extraordinari de Clàudia Rosas, flauta travessera.

Conferències

Mataró

19.30. Sala d'actes Fundació Iluro. L'albada de la Fundació el Maresme, a càrrec de Jaume Calsapeu, periodista i autor del llibre commemoratiu Del no-res als 50, i Maria Àngel Armengol, vídua de Boix, cofundadora de la Fundació el Maresme.

Calella

15.15. Hospital Sant Jaume de Calella. Xerrada Recursos de suport per a persones que pateixen dependència i per a les seves famílies, a càrrec de Laura Molina, treballadora social de l'hospital de dia psicogeriàtric.

Capellades

19.30. Saló Rosa. Xerrada Per què ens costa posar límits als nostres fills? amb Naima Salrà.

La Torre de Claramunt

18.30. Unitat Comarcal Anoia. Xerrada sobre nutrició, a càrrec de la doctora Joima Panisello, especialista en Medicina Interna i Nutrició.

Moià

18.00. Edifici d'Educació Infantil de l'Escola Pia. Xerrada L'alimentació dels 0 a 6 anys. Bases per un futur saludable, a càrrec de Laia Roca, dietista i nutricionista. Cal reserva prèvia, a l'escola.

Diversos

Alella

Sortida al camí de ronda de Cala Montgó a Sant Martí d'Empúries. Dimecres 25 d'abril, a les 07.30, davant de la parada de bus de Can Lleonart. Més informació a la web: www.canlleonart.com. Mostar més dates

Dies 19-24

19.00. Can Lleonart. Tertúlia amb Niccolò Paganini, el violonista del diable, a càrrec de Joan Vives, músic, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música.

El Masnou

11.00. Espai social i veïnal Masnou alt, a les pistes de Pau Casals. Curs de taitxí i txikung.

17.30. Espai social i veïnal Masnou alt, a les pistes de Pau Casals. Taller de guitarra.

Efemèrides

1775.

Tropes del regne de la Gran Bretanya i de les tretze colònies d’Amèrica del Nord es van enfrontar a Lexington, Concord, Lincoln, Arlington i Cambridge, localitats del comtat de Middlesex, a Massachusetts, en l’episodi armat que va constituir l’inici de la guerra d’Independència dels EUA. Els milicians nord-americans, coneguts com els minutemen, van aconseguir derrotar tres companyies de les forces reials. Prop de 1.700 homes van tornar a Boston en una retirada en què els britànics no van poder mantenir les seves línies d’actuació en secret ni moure’s amb prou velocitat, i van estar sotmesos a forts atacs. Amb tot, la majoria dels regulars britànics van arribar a Boston, on l’ocupació de diverses àrees al voltant d’aquesta ciutat va marcar el començament del setge de Boston. El filòsof i poeta nord-americà Ralph Waldo Emerson, quan va escriure l’Himne de Concord, va considerar els primers trets “trets que es van escoltar arreu del món”.

1587.

El navegant britànic Francis Drake, en una intrèpida acció naval, enfonsa bona part de la flota de guerra de la monarquia hispànica, ancorada al port de Cadis.

1949.

Els EUA destinen una partida de 5.430 milions de dòlars al seu programa d’ajut a Europa.

1956.

Boda del príncep Rainier de Mònaco amb l’actriu de cinema nord-americana Grace Kelly.

1971.

S’enlaira el coet espacial soviètic Saliut 1.

1986.

La Comissió de Cultura, Educació i Joventut del Parlament Europeu inclou l’idioma català entre les llengües oficials de les institucions europees.