Política

El PP recorre als sentiments i al temor per fer la crida final

Fa una última càrrega contra una CiU que troba “normal” el cas Palau i “tenir comptes a Suïssa” i ve “després a declarar i blanquejar els diners”

Rajoy no hi arriba, però envia una piulada de suport en català

El PP va tancar ahir la campanya amb una darrera crida desesperada al vot en què va apel·lar als principals arguments que l'han protagonitzada. Primer, al sentiment espanyol per sobre dels partits, i en unes eleccions que són “les més importants de les nostres vides, després del referèndum de la Constitució”, segons Alícia Sánchez-Camacho, que va rebre el suport explícit de la plataforma D'Espanya i catalans, organitzadora de la manifestació del 12 d'octubre. En segon lloc, al recorrent discurs de la por sobre les amenaces a què hauria de fer front un eventual estat català. Tampoc van faltar les referències al vot útil espanyolista que han marcat el seu missatge els últims dies, davant la "pèrdua de seny" de CiU, el federalisme "que ningú sap què és" d'un PSC “acomplexat” i un altre grup, Ciutadans, que no pot defensar Espanya "perquè no té representació a Madrid ni a Europa".

Davant un miler de persones, i després d'un petit intent de boicot de la plataforma Stop Deshaucios al pavelló de Can Xarau de Cerdanyola, el PP tampoc va passar per alt les sospites de corrupció de CiU que, sembrades per la dreta mediàtica espanyola, han embrutat la campanya. “No volem governants que trobin natural tenir comptes a Suïssa i vinguin després a declarar i blanquejar els diners, ni que trobin normal que saquegin el Palau”, va acusar la secretària general, María Dolores de Cospedal, en la seva cinquena irrupció en la campanya.

Tant ella com Camacho van tornar a sembrar dubtes com la balança comercial negativa, la marxa d'empreses, l'expulsió de la Unió Europea o el cobrament de les pensions per atacar Artur Mas i el seu projecte. “No hi ha dret que no ho expliquin als catalans, i que callin per un interès partidista”, va denunciar la manxega.

En la mateixa línia, Camacho va carregar contra el “clientelisme identitari” de CiU, i va alertar que una majoria absoluta “seria el pitjor perill per a Catalunya, ja que [CiU] actuarà amb prepotència”, mentre que un govern sobiranista amb ERC “s'oblidaria de la gent”. “No penso marxar d'aquesta terra ni permetré que ens facin fora de casa nostra”, cloïa, abans de llegir una piulada de suport de Rajoy en català, que fins a última hora va intentar ser a Cerdanyola: “Estimats, teniu el nostre suport i afecte per aquesta nit. Junts sumem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.