Política

Oriol Junqueras, nomenat cap de l'oposició malgrat crítiques del PSC i ICV

La presidenta del Parlament ha pres la decisió en la primera reunió de la Mesa del Parlament

Els socialistes i Iniciativa consideren que el càrrec és incompatible amb el fet que els republicans hagin signat un acord de governabilitat amb CiU

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha decidit aquest dimecres nomenar el líder d'ERC, Oriol Junqueras, cap de l'oposició a Catalunya malgrat el rebuig del PSC i d'ICV-EUiA, que esgrimeixen que aquest càrrec és incompatible amb el fet que els republicans hagin signat un acord de governabilitat amb CiU.

Aquest assumpte s'ha debatut aquest dimecres en la primera reunió de l'any de la Mesa del Parlament, segons han informat a Efe fonts parlamentàries, una reunió en el qual s'han discutit dos “escrits”, un en el que ERC proposava Junqueras com a cap de l'oposició i un altre en el qual el PSC feia el mateix amb el seu líder, Pere Navarro.

La decisió final és competència de la presidenta del Parlament, qui ha optat perquè sigui Junqueras, en liderar el partit amb més escons després de CiU, desestimant per tant l'argument dels socialistes, tercer partit a la Cambra, que no es pot ser soci del govern i cap de l'oposició al mateix temps.

ICV-EUiA havia proposat de la seva banda una modificació de la llei que regula la direcció de l'oposició, de manera que en aquest cas concret, quan ERC ha signat amb CiU un acord d'estabilitat parlamentària i de govern, no existeixi la figura de cap de l'oposició.

Malgrat aquesta oposició des de l'esquerra, Junqueras ja és oficialment el cap de l'oposició a Catalunya, cosa que haurà de compaginar amb ser el soci de govern del president català, Artur Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.