Política

ERC demana a la fiscalia que investigui la reunió entre Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola

Els republicans reclamen explicacions al PPC i el PSC per saber si tenien indicis que el fill de l'expresident podia haver comès un delicte d'evasió fiscal

Critica Camacho per haver trigat tres anys a comunicar-ho a la justícia

ERC ha demanat aquest dilluns a la fiscalia anticorrupció que intervingui d'ofici per esclarir les informacions que publiquen aquest dilluns El Periódico i El Mundo sobre una suposada reunió entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. A més de la investigació judicial que reclamen que s'obri, la portaveu dels republicans, Anna Simó, ha reclamat al PPC i també al PSC -que suposadament hauria contractat investigadors privats per enregistrar la conversa- que donin explicacions de manera immediata. “Si tenien indicis de corruptela, perquè no ho van posar en coneixement de les autoritats judicials i d'Hisenda en aquell moment?”, ha preguntat Simó.

La portaveu d'ERC ha criticat l'espionatge suposadament encarregat pel PSC -tot i que ha deixat en mans de cada partit decidir si vol investigar-ne un altre-, però sobretot ha denunciat la gestió que haurien fet tant els socialistes com els populars de la informació. “Per què no es va posar en coneixement de la fiscalia anticorrupció? Per poder utilitzar-ho políticament? Per poder fer pràctiques poc netes?” ha tornat a qüestionar Simó.

La presidenta del PPC va posar en coneixement de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia estatal (UDEF) el contingut de la conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, el passat mes de gener. Sánchez-Camacho va ratificar la versió davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz a qui hauria explicat que Álvarez li va relatar els viatges cap a Andorra que feia amb Pujol transportant grans quantitats de diners en bitllets de 500 euros.

Simó ha criticat el fet que Sánchez-Camacho hagi trigat tres anys a posar en coneixement de la Justícia els indicis de delicte que tenia. De fet, la portaveu republicana, s'ha preguntat si aquesta demora no respon al pacte de governabilitat que el PPC tenia amb CiU l'any 2010, quan suposadament es va produir la trobada.

Pel que fa al PSC, la portaveu republicana ha lamentat l'ús de l'espionatge, en cas que es confirmi que es va produir, però ha trobat encara més censurable el fet que no posessin a disposició de la justícia la informació. “Em sembla molt més greu encara que l'espionatge el que es fa després amb la informació. Si es confirmen les informacions, estarien encobrint pràctiques de corrupció”, ha opinat.

Simó ha afegit que ERC mai s'ha plantejat recórrer a l'espionatge i que, en cas que haguessin tingut indicis de qualsevol delicte, els haurien posat immediatament en coneixement de la justicia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.