Política

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP signen la ponència conjunta de la llei de consultes

Els republicans i la federació nacionalista consideren que permetrà convocar la consulta sobiranista

Els socialistes consideren que només serà possible organitzar una consulta dins les competències de la Generalitat

Cinc dels set grups del Parlament han signat la ponència conjunta de la llei de consultes, que ha quedat tancada aquest dimarts per iniciar el tràmit parlamentari del text. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han arribat a un consens, que segons els socialistes és “de mínims”, ja que totes les formacions presentaran esmenes en comissió. A més de les consultes, la llei també regularà tots els mecanismes de participació, com enquestes i fòrums. El text, però, té especial interès perquè, segons CiU i ERC, permetrà convocar la consulta sobiranista en cas que el govern espanyol la rebutgi. Una possibilitat descarta el PSC perquè la llei només preveurà consultar “dins les competències de la Generalitat”.

De fet, unes hores abans de signar la ponència, el portaveu parlamentari del PSC ha avisat que el seu partit no firmaria si CiU i ERC pactaven crear una llei de consultes només per a convocar de forma unilateral un referèndum sobiranista, tot concretant que el PSC només avalaran la consulta si té l'aval de l'Estat.

El PPC ja ha avançat que presentarà una esmena a la totalitat per un projecte que els populars creuen que només va encaminat a convocar un referèndum d'independència. C's, que també va avançar la setmana passada que esmenaria la totalitat del text ni tan sols ha participat en la darrera sessió de la ponència per no “avalar” les tesis sobiranistes de CiU i Esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.