Política

ERC avisa CiU que si la consulta no és el 2014 “s'haurà trencat” el pacte

Alfred Bosch reacciona a les afirmacions fetes per Duran i Lleida, que considera que ja hi ha “raons econòmiques, polítiques i socials”per retardar la consulta al 2015 o al 2016

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha advertit aquest divendres a CiU que si la consulta d'autodeterminació no se celebra el 2014 “s'haurà trencat” el pacte entre tots dos, mentre que el líder de CiU a la cambra baixa, Josep Antoni Duran, ha insistit que l'acord subscrit entre les dues forces permet posposar-la fins al 2016.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, tots dos han mostrat les seves diferències sobre la interpretació de l'acord d'estabilitat signat entre CiU i ERC, ja que mentre el democratacristià aposta per “no tenir pressa”, Bosch ha sostingut que s'ha de celebrar sí o sí el 2014.

“Hi ha d'haver consulta el 2014; hi ha un pacte i està escrit. Si no es fa, considerarem que el pacte no s'ha complert i que s'ha trencat”, ha advertit el diputat republicà, que ha explicat que llavors cada formació haurà de reunir-se per decidir què ha de fer.

Abans, Duran havia remarcat que l'acord d'estabilitat preveu excepcions “econòmiques i polítiques” que permetrien posposar la consulta més enllà del 2014 però sempre dins d'aquesta legislatura -el final de la qual està previst per al 2016-.

“Tot sembla indicar que hi ha moltes raons econòmiques, polítiques i socials per no tenir pressa”, ha continuat el líder de CiU al Congrés, que ha defensat també la necessitat de no tenir pressa i intentar arribar a la consulta amb el suport del major nombre de partits possible.

Duran ha argumentat que “a totes les forces, inclosa ERC, els interessa tenir el màxim de temps possible per formular la consulta” perquè cal fer les coses bé i intentar arribar a la data de la consulta amb el màxim de suports possibles.

El líder de CiU ha subratllat que --com va dir aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas-- estan compromesos amb la consulta i que el seu objectiu és esgotar la legislatura: “Estem en aquest procés i esperem arribar al 2016; esperem fer-ho amb ERC i, si no, intentarem que es faci amb altres forces”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.