Política

Campana independentista a la Garrotxa

És una iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana de la comarca, que l'ha batejada ‘Llibertat' i la presentarà en una festa a Olot el mes d'octubre

El seu cost es mirarà de finançar amb aportacions de només deu euros

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Garrotxa ha encarregat la construcció d'una campana que batejaran amb el nom de Llibertat i que es presentarà el dia 5 d'octubre en una festa a Olot. La Llibertat no tindrà un emplaçament fix fins al dia que Catalunya sigui independent, ha explicat la coordinadora de l'ANC de la Garrotxa, Toia Codina, moment en el qual es lliurarà al Consell Comarcal. Mentrestant, la campana estarà a disposició dels ajuntaments que s'adhereixin a la iniciativa i que hores d'ara ja són la majoria dels 21 que conformen la Garrotxa. Les Preses ha estat el primer a demanar-la.

Campanya de recapta

La setmana que ve s'obrirà una campanya per recaptar fons per finançar el projecte, valorat en uns 6.500 euros. Les aportacions (a través de www. ancgarrotxa.cat) s'han limitat a deu euros. “La xifra és modesta perquè volem que hi pugui participar com més gent millor”, ha justificat Codina. En el jou de la campana hi figuraran els noms de tots els donants.

La Llibertat s'està modelant en una foneria de Riudellots de la Selva. Tindrà un diàmetre de 60 cm i un pes de 150 kg. El dia 29 d'agost al migdia, en un acte en què hi assistiran alcaldes i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, se'n farà la fosa. La festa de presentació del 5 d'octubre l'han titulada Quatre barres i una estrella. Tindrà lloc per carrers i places del centre d'Olot, amb propostes lúdiques i culturals, combinades amb parades representatives dels municipis de la comarca. L'esdeveniment principal, però, serà l'estrena de la campana amb uns tocs que està composant
el músic Xavier Pallàs.

Aquesta iniciativa podria tenir continuïtat en altres comarques, ja que l'ANC garrotxina ha fet una crida que la resta del país tingui també la seva campana de la llibertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.