Política

Política

La Llibertat és atractiva

L'ANC de la Garrotxa ha recollit més diners dels previstos per finançar la campana que volen que soni el dia que Catalunya sigui independent

La Llibertat s'estrenarà en una festa a Olot el 5 d'octubre

Entre la gent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Garrotxa, impulsors de la iniciativa, hi havia pocs dubtes que les aportacions dels ciutadans aconseguirien cobrir les despeses de la fosa –pressupostades en 6.500 euros– de la Llibertat, una campana destinada a sonar en esdeveniments significatius i, de manera especial, el dia que Catalunya sigui independent. La confirmació d'aquelles previsions optimistes va arribar ahir al migdia, quan es va tancar oficialment la campanya de recollida de diners, iniciada fa un mes i una setmana a través de l'espai web Verkami, uns pocs establiments de la ciutat i una taula instal·lada durant uns dies a la plaça del rector Ferrer, davant de l'església de Sant Esteve. S'han recollit 7.490 euros, aportats per 494 persones, entitats i empreses, que veuran recompensada la seva col·laboració amb la inscripció del seu nom al jou de la campana. Tot i que el Verkami de la Llibertat ja està tancat, es pot seguir ajudant econòmicament la iniciativa posant-se en contacte amb l'ANC garrotxina. Descomptats els diners per pagar la campana, la resta de la recaptació servirà per cobrir les despeses de la festa de presentació de la Llibertat, prevista per al dia 5 d'octubre, va indicar ahir la coordinadora de l'entitat, Toia Codina.

La majoria dels col·laboradors (378) hi han posat deu euros, una quantitat modesta que precisament els organitzadors volien que fos la més habitual a fi que hi pogués participar com més gent millor. Hi ha hagut 83 particulars, entitats i empreses que han donat 20 euros, 25 que hi han aportat 50 euros i vuit que n'han posat 100.

Ara l'ANC ultima la presentació de la Llibertat. Els detalls del programa l'explicaran els pròxims dies, però en el lloc web de l'assemblea han avançat que serà “una presentació en majúscules; se'ns posaran els pèls de punta i es recordarà durant molts anys”. Se sap que Quatre barres i una estrella –com han batejat l'esdeveniment– tindrà lloc al centre d'Olot, que hi haurà actuacions musicals i parlaments, així com parades dels productes i serveis típics dels municipis de la comarca. L'estrena pròpiament dita consistirà en la interpretació d'una peça musical per a campana que han encarregat al músic olotí Xavier Pallàs.

La Llibertat pesa uns 150 quilos i fa 60 cm de diàmetre. L'han elaborat a la foneria Barberí i l'empresa Rifer de Riudellots de la Selva. El dia 29 d'agost va tenir lloc la fosa (amb coure, estany i una mica de plata), una operació que va aplegar representants de municipis de la Garrotxa i gent de l'ANC, entre les quals, la seva presidenta, Carme Forcadell.

De moment, la Llibertat no tindrà una ubicació permanent, sinó que la cediran als pobles que la demanin per a algun acte significatiu. L'Ajuntament de les Preses serà el primer a fer-la servir, per a la Gala, que tindrà lloc el mes que ve.

Popular.
Prop de 500 persones, entitats i empreses, moltes posant-hi deu euros, han donat 7.490 euros per pagar la campana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes