Política

Política

Li preparen la maleta

Celrà per la Independència enviarà un regal a María de los Llanos de Luna amb donacions dels veïns

Vol que la delegada del govern espanyol tingui el que li convingui “si decideix anar-se'n, quan Catalunya abandoni l'Estat”

La relació de María de los Llanos de Luna amb veïns i representants municipals de Celrà ve de lluny i fa tota la impressió que es mantindrà en les pròximes setmanes. Això és almenys el que pretenen els integrants de Celrà per la independència. Membres de l'assembla celranenca de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) acaben de perfilar els detalls del regal que enllestiran demà al vespre: una maleta de viatge amb diversos objectes i que tindrà la delegada del govern espanyol com a destinatària.

Els integrants de l'ANC de Celrà assenyalen que volen mantenir els lligams amb De Luna, antiga diputada del PP al Parlament. El secretari de l'assemblea local per la independència, Enric Carreter, explica que volen que a la funcionària sevillana no li falti res amb vista a un hipotètic viatge. “Volem fer-li arribar la maleta perquè tingui el que li convingui quan Catalunya sigui independent”, explica Carreter.

El contingut de la maleta que rebrà Llanos de Luna, que fa poc ha canviat de residència a la ciutat de Barcelona, es coneixerà demà al vespre, en una jornada festiva. Hi haurà un assaig de la cadena humana per a la Diada (a 2/4 de 8) i una passejada nocturna amb torxes (a les 9), entre altres activitats.

Ahir membres de l'assemblea Celrà per la Independència van accedir a fer-se una foto amb la maleta. Van triar el lloc (l'estació de tren) i l'hora (les 17.15 h). El tren podria ser més endavant el mitjà escollit per fer arribar la maleta a De Luna. “Preparar la maleta servirà per donar més visibilitat a l'acte de divendres [demà]. Hi volem donar un aire lúdic i festiu”, explica Manel Carbó, de l'assemblea celranenca de l'ANC. La maleta ja té mapes, llibres sobre Catalunya i un exemplar de l'Estatut.

“Toros, banderes i adhesius”

L'ANC de Celrà té la col·laboració de l'equip de govern (iCelrà-CUP). Anima els veïns a fer un bon lot per a Llanos de Luna i els ha enviat correus electrònics. “Atesa l'amistat coneguda entre la delegada del govern espanyol a Catalunya, Sra. Mª de los Llanos de Luna, i els ciutadans i les institucions celranenques, hem pensat regalar-li una maleta per si decideix anar-se'n (cosa que no desitgem), quan Catalunya sigui independent. Us demanem que porteu objectes variats per omplir la maleta (Constitució espanyola, banderes, adhesius, toros, dedicatòries variades, etc.), que serà enviada a la delegació del govern a Barcelona, perquè pugui tenir un bon record de tots nosaltres.”

Cal recordar que l'equip de govern de Celrà va declarar el municipi territori català lliure i sobirà el 18 de setembre del 2012, cosa que va provocar una denúncia de De Luna. El llavors alcalde, Dani Cornellà, va haver d'anar al jutjat (ho va fer amb un 600) el gener del 2013. El jutge va desestimar el recurs de l'Estat. Més tard, De Luna va ser declarada persona non grata a Celrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.