Política

El Govern buscarà el mecanisme per retornar l'euro per recepta als ciutadans

Homs demana “sentit comú” als usuaris i remarca que en alguns casos la gestió administrativa pot ser més cara que la devolució que caldrà pagar, que com a màxim serà de 35 euros

El portaveu i conseller de la Presidència ha assegurat que es tornaran a aplicar les taxes judicials

El Govern buscarà el “mecanisme” per retornar als ciutadans l'euro per recepta que se li va cobrar durant els gairebé set mesos que va estar en vigor aquest impost sobre els medicaments, del 23 de juny del 2012 al 16 de gener del 2013. Així ho ha assegurat el conseller de l a Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, l'endemà de la sentència del Tribunal Constitucional que declara “inconstitucional” l'euro per recepta. Amb tot, Homs ha remarcat que, abans de “rescabalar” els diners, primer el Govern haurà de llegir detingudament la sentència.

En declaracions a RAC 1 i Catalunya Ràdio, Homs ha demanat als usuaris “sentit comú”, ja que ha alertat que en alguns casos la gestió administrativa per portar en pràctica la devolució pot ser més cara que la quantitat concreta a tornar, que pot anar de només un euro a un màxim de 35 euros, segons càlculs del conseller.

Segons Homs, “la decisió del TC posa de manifest que tenim una autonomia molt limitada”.

Homs també ha parlat de les taxes judicials, considerades “constitucionals” en la mateixa sentència del TC. El portaveu del Govern ha assegurat que les taxes judicials es tornaran a aplicar, un cop s'hagi parlat amb el sector judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia