Política

La premsa internacional es fa ressò dels castells pel dret a decidir

Les televisions i la premsa de les capitals on s'han aixecat castells aquest diumenge informen de la jornada organitzada per Òmnium Cultural

Muriel Casals qualifica “d'èxit” la jornada i la cobertura informativa aconseguida

La campanya Catalans Want to Vote impulsada per Òmnium Cultural que aquest diumenge va permetre traslladar a set capitals europees la reivindicació dels catalans pel dret a decidir el seu futur en una consulta el pròxim 9 de novembre ha tingut un gran ressò als mitjans internacionals, sobretot als digitals, en què s'ha publicat a una quarantena de web..

La diada ha ocupat un espai sobretot als mitjans de les ciutats on es van aixecar els castells: Brussel·les, Londres, París, Berlín, Roma, Lisboa i Ginebra. Diversos mitjans informen de la notícia tenint agafant com a principal protagonista Pep Guardiola.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha assegurat aquest dilluns a Catalunya Ràdio que la jornada ha estat un “èxit” perquè, veient el ressò aconseguit als mitjans de comunicació estrangers, s'ha assolit l'objectiu principal de la iniciativa, que era transmetre a Europa i al món que els catalans volen votar. “”Volíem explicar al món que volem ser lliures” i que “volem votar” per decidir el futur de Catalunya, ha assegurat. Amb tot, Casals ha remarcat que són “molt conscients que ens queda molta feina per fer”.

Alemanya


La diada castellera a Berlín ha atret l'atenció d'alguns dels mitjans de comunicació alemanys, que han publicat als seus portals digitals la informació sobre l'actuació reivindicativa d'Òmnium Cultural. El Die Welt i el Berliner Morgenpost, entre altres, publiquen teletips de l'agència alemanya DPA sobre l'actuació dels Xics de Granollers a la capital alemanya, i que ha comptat amb el suport de l'exentrenador del Barça i tècnic del Bayern, Pep Guardiola.També se'n fa ressò l'Spiegel, el Bild i l'Stern.

Bèlgica

El diari de Brussel·les L'Avenir se'n fa ressò, amb una galeria de fotografies sobre l'actuació dels Castellers de Vilafranca. També se'n fa ressò RTBF , RTL, Lesoire i Le quotidien.

Gran Bretanya

L'actuació de la Colla Joves dels Xiquets de Valls a a Londres ha estat recollida perThe Guardian inclou una fotografia d'un dels castells aixecats en el recull de La setmana en imatges, tot i que defineix els castellers com a “grup d'acròbates. A la versió en paper de The Independent hi ha una fotografia a doble pàgina del la Joves fent el castell davant de London's Tower Bridge. també amb el peu de foto referit als “acròbates” catalans.

Portugal

Els mitjans portuguesos també s'ha fet ressò de l'actuació del Castellers de Sants a la plaça de Betlem de Lisboa, com per exemple el Jornal de Notícias , Diario de Noticias i la televisió RTP, que ha elaborat un vídeo de dos minuts amb declaracions de diferents castellers de la colla. També les televisions TVi24 i CMtv se n'han fet ressò, entre d'altres mitjans.

Itàlia

A la Reppublica, es fan ressò de la diada amb una fotogaleria d'imatges de l'actuació del Bordegassos de Vilanova. També a La Stampa es publica una galeria d'imatge de l'actuació.

França

A França el ressò dels castells s'inclou en alguns diaris esportius, com L'Équipe, que titula la notícia per Pep Guardiola.

Suïssa

L'actuació dels Xiquets de Reus a Ginebra ha estat recollida, entre d'altres, pel Tribune de Genève i20 minutes.

France Press

L'agència France Press també ha elaborat una notícia sobre la jornada d'aquest diumenge, que porta per títol En Catalogne, des tours humaines pour le droit à l'autodétermination, en què es fa ressò de la jornada però des de l'actuació fet a davant de la Sagrada Família, a Barcelona,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia