Política

Tots els grups, menys ERC, anuncien esmena

Mala rebuda dels grups de l'oposició als comptes de la Generalitat del 2015. Tots, tret d'Esquerra, que encara no ho ha decidit, hi presentaran una esmena a la totalitat. El PSC va anunciar que ho fa perquè veu uns números que “no quadren per enlloc” en els quals “un 10% dels ingressos són fantasia”, en paraules del portaveu parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena.

La negativa del PSC podria dificultar l'aprovació dels comptes. El govern de CiU necessita que els socialistes i els republicans s'abstinguin en cas que no obtingui el suport de cap grup al pressupost. I Esquerra tampoc el veu clar i confia que ni tan sols s'arribarà a tramitar perquè Artur Mas haurà convocat eleccions anticipades. ERC –que no va avançar si l'impugnarà–espera tancar un acord sobre les plebiscitàries abans que comenci el ple que ha de debatre el pressupost, el 17 de desembre.

Els comptes també van rebre crítiques d'ICV-EUiA, que veu un “artifici” que la Generalitat confiï en l'Estat per quadrar els números, i critica que s'hi “cronifiquin” les retallades.

Pel que fa a la CUP, hi veu “renúncies” per assentar les bases de les estructures d'estat d'una Catalunya independent. La formació hi presentarà una esmena a la totalitat, com també ja van anunciar els ecosocialistes, el PP i Ciutadans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia