Política

Es demana a Paterna la condonació del deute per treball comunitari

Compromís per Paterna arreplega la proposta del col·lectiu “Bando d'Afectats pel Deute”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que l'Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, ha de fer el possible per oferir-li una alternativa que evite l'angoixa de no poder fer front a deutes amb el municipi, per impagament d'impostos i taxes, que alhora generen més interessos que augmenten el deute inicial.

Per això, des de Compromís, han arreplegat la proposta feta pel col·lectiu «Bando d'Afectats pel Deute de Paterna» de condonar deutes municipals a canvi de treball en benefici de la comunitat, proposta que presenten com a moció al ple de desembre.

Segons explica Ramón, tenen molt clar que la situació econòmica de molts veïns i veïnes és insostenible i que els deutes, i la manca d'ingressos, porten a les persones a l'exclusió social. Però condonar un deute que un ciutadà tinga per impagaments al municipi, i fer-ho a canvi de treball, considerant-lo com la prestació personal, voluntària, en determinades activitats d'utilitat pública, amb interés social i comunitari, que tampoc supose la substitució d'un lloc de treball, “pot ser alleuge les maltretes economies de moltes persones”.

El treball en benefici de la comunitat és una ferramenta emprada des de fa anys per l'administració de Justícia per a condonar sancions econòmiques. En aquest sentit, hi ha experiències similars a la proposada que ja estan aplicant-se en ciutats com Girona, on el consistori té una ordenança reguladora de l'execució alternativa al pagament de deutes amb la hisenda municipal i és per això que Compromís per Paterna proposa que es cree una norma que permeta substituir, en circumstàncies justificades, un deute municipal amb la prestació de treballs.

A més a més, per la síndic portaveu d'aquesta formació política de l'oposició “cal que el consistori es comprometa a dissenyar itineraris d'inserció socio-laboral que siguen per aplicar als casos que els serveis socials municipals consideren. Evidentment per a fer tot això és imprescindible que l'Ajuntament de Paterna dote de recursos econòmics i humans a l'àrea de Benestar Social, de manera que la proposta que fem es puga complir totalment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]