Política

El PSC, sense cap regidor a l'Ajuntament de Lloret

Els tres edils, ara al grup no adscrit, preparen “una llista unitària de poble”

El PSC de Lloret de Mar s'ha quedat sense cap regidor a l'Ajuntament després que els tres edils que tenia –Joan Bernat, Anna Pascual i Susana Yerro– hagin passat al grup no adscrit. Bernat considera “històric” que per primera vegada des del 1979 el PSC no tingui cap representant a Lloret.

L'agrupació socialista de Lloret havia demanat a Bernat i Pascual que deixessin el partit “per una qüestió personal”, assegura l'exportaveu. Ara els dos regidors i Yerro, l'única que militava al PSC, deixaran les files socialistes i ampliaran el nombre de regidors no adscrits. Divendres tots tres van presentar una instància a l'Ajuntament.

Curiosament, els no adscrits (nou) seran ara els que tindran més representants, davant fins i tot de CiU, la llista més votada el 2011 i que ara té set regidors en el ple.

Bernat va dir ahir que la feina dels tres exregidors socialistes “no canviarà” a partir del ple del mes que ve. Per a les eleccions del maig preparen “una llista unitària de poble”. L'antic portaveu lamenta que el primer secretari de l'agrupació del PSC a Lloret, Antoni Pastor, no els hagi dit personalment que marxin. “Va enviar una carta a l'Ajuntament”, assegura.

Contactes amb ERC

Bernat i Pascual han tingut contactes amb el cap de llista d'ERC, Jordi Orobitg, per integrar-se a la candidatura republicana. Segons explica Orobitg, l'acord formaria part d'una entesa entre ERC i Avancem arreu de la demarcació. Pascual forma part de l'executiva d'Avancem a les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.