Política

Contraris a la C-32 xiulen Vila en un acte de CiU a Blanes

El conseller, que hi assistia per donar suport a l'alcaldable Joaquim Torrecillas, va intercanviar opinions amb representants dels col·lectius que s'oposen al perllongament de l'autopista

Un centenar de persones van rebre amb crits i xiulets el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ahir al migdia a la plaça dels Dies Feiners de Blanes, quan es disposava a intervenir en un acte de suport a l'alcaldable de CiU en aquesta ciutat, Joaquim Torrecillas. L'acció s'havia organitzat per protestar contra el projecte de perllongament de l'autopista C-32 fins a Lloret.

Abans de començar els parlaments, el conseller i membres d'alguns dels col·lectius que no veuen bé la nova carretera van intercanviar els seus punts de vista. Un cop acabat el diàleg, que va transcórrer amb normalitat, l'acció de protesta es va donar oficialment per acabada, però unes poques persones es van quedar a la plaça i van seguir proferint crits i xiulets contra Vila, CiU i el projecte, mentre a l'escenari intervenien el conseller i l'alcaldable. L'acte, però, es va concloure sense incidents remarcables. La protesta va ser seguida per agents dels Mossos d'Esquadra, que no van haver d'intervenir.

L'alternativa Torrecillas

Santi Vila va aprofitar el fet que els estaven escridassant mentre ells parlaven, per fer notar el tarannà tolerant del seu partit i les virtuts de la democràcia, “que permet a la gent expressar-se lliurament”. Respecte de les eleccions a Blanes, va considerar-les una oportunitat perquè la ciutat faci un canvi, després dels anys de govern del socialista Josep Marigó, va dir. Torrecillas, de la seva banda, va recordar els tres eixos bàsics de les propostes de la seva candidatura: posar en valor el patrimoni del municipi, potenciar les infraestructures i preparar-se pel futur. D'exemple d'accions concretes va posar la creació de fins a sis zones botàniques (a partir de l'existència dels cèlebres jardins botànics), l'aprofitament del camí de ronda per exhibir “el millor paisatge de la Costa Brava”, la construcció d'un alberg per a esportistes a la zona esportiva, recuperar la durada i la qualitat de les jornades dels focs artificials, aconseguir estudis universitaris relacionats amb el medi ambient i la botànica i l'elaboració de plans directors de turisme i de comerç perquè “Blanes és molt més que sol i platja”. La seva candidatura –va assegurar Torrecillas– consta d'un equip “amb capacitat i mèrit” per governar i amb ganes s'escoltar.

L'enquesta

Per tal de saber què pensen els ciutadans i poder-ho tenir en compte a l'hora de redactar el programa electoral, CiU de Blanes –va recordar Torrecillas– ha començat a distribuir una enquesta titulada Vine i opina. En el document s'hi fan nou propostes, que els ciutadans han de valorar com a “prioritària”, “molt prioritària” o “gens prioritària”. Tracten, per exemple, dels focs artificials, els estudis universitaris o la millora de la neteja viària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia